Iaciu lanseaza oferta pentru preluarea Impact. Pretul, cu 8,5% sub piata

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care detine 38,05% din Impact Developer&Contractor (IMP), va lasa o oferta de preluare obligatorie a dezvoltatorului imobiliar, intentionand sa cumpere 61,95% din capital cu 19,61 milioane lei (4,4 milioane euro), scrie Mediafax.

Astfel, pentru cele 122,57 milioane de titluri, Iaciu vrea sa plateasca un pret de 0,16 lei/unitate, reiese din anuntul de oferta transmis, luni, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Pretul stabilit de ofertant este cu 8,5% sub cea mai recenta cotatie din piata, de 0,175 lei. Capitalizarea companiei, calculata la aceasta cotatie, este de 34,62 milioane lei (7,75 milioane euro).

Operatiunea se va derula in perioada 26 septembrie - 16 octombrie si va fi intermediata de casa de brokeraj Swiss Capital.
Iaciu a intrat in actionariatul Impact in luna martie, cand participatiile detinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, si Carmen Sandulescu au fost vandute prin executare silita pentru un credit nerambursat.

Atunci, el a platit 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro) pentru 23,22% din actiunile Impact, iar ulterior si-a majorat participatia, cumparand inclusiv pachetele detinute de un fond adminstrat de Franklin Templeton (6,15%) si de trei fonduri de pensii administrate de ING (8,1%).

Citeste si:
Iaciu va majora din nou, cu 3,8%, pretul din oferta de la Impact
Iaciu va majora din nou, cu...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly si cel mai mare actionar al SIF Muntenia (SIF4).

In actionariatul Impact se regaseste si omul de afaceri Adrian Andrici (13,8%) si compania de administrare a investitiilor East Capital, prin Salink Limited (10,1%).

Pe fondul schimbarilor din actionariat, actiunile Impact au crescut puternic in acest an, cu 78%, de la 0,115 lei la finele anului trecut la un varf de 0,205 lei in a doua parte a lunii august. Dupa ce au atins acest varf, pretul a scazut cu aproximativ 14%.

Citeste si:
Tranzactiile imobiliare in 2014: cum arata tabloul investitiilor
Tranzactiile imobiliare in...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri