Actionarii dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP) au subscris 66,6 milioane de lei in prima etapa a unei oferte publice initiale in care au fost disponibile actiuni in valoare de 80 de milioane de lei pentru majorarea capitalului companiei.

In prima etapa au fost vandute actiuni reprezentand 83,3% din totalul titlurilor propuse la vanzare, se arata intr-un comunicat al companiei. Actionarii Impact, care au avut drept de preferinta, au subscris 66,639 milioane de actiuni la pretul de 1 leu/actiune. Titlurile Impact au inchis vineri in scadere cu 2%, la 0,9505 lei/actiune, relateaza Mediafax.

Oferta publica a fost intermediata de firma de brokeraj Swiss Capital. Actionarii semnificativi ai Impact sunt Gheorghe Iaciu (47,23%), Adrian Andrici (16,15%) si Salink Ltd (7,12%). Salink si-a redus saptamana trecuta participatia de la 10,1% la 7,1%, prin vanzarea de actiuni pe piata secundara, potrivit unei notificari transmise de companie bursei. Swiss Capital detine, alaturi de asociati si actionari, o participatie de 10,1% la Impact.

Iaciu a intrat in actionariatul Impact in luna martie a anului trecut, cand participatiile detinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, si Carmen Sandulescu au fost vandute prin executare silita pentru un credit nerambursat. Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly.
Impact a inceput in luna iunie o emisiune de actiuni pentru majorarea capitalului cu 80 milioane lei, operatiune aprobata in luna aprilie de actionari.

Potrivit unui anunt de la momentul respectiv al companiei, actiunile ramase nesubscrise in prima faza vor fi oferite intr-o a doua etapa investitorilor calificati sau necalificati, in limita a 150 persoane fizice sau juridice, altele decat investitorii calificati. Banii atrasi prin aceasta operatiune urmeaza sa fie utilizati pentru finantarea proiectelor dezvoltatorului imobiliar.

Citeste si:
Cum explica britanicii de la FTSE promovarea istorica a Romaniei
Cum explica britanicii de la...

Dezvoltatorul imobiliar a inregistrat in 2013 pierderi pentru al patrulea an consecutiv. Pierderile au scazut cu 43%, la 42,4 milioane lei, de la 74,9 milioane lei in precedentul exercitiu financiar.Pentru acest an, compania mizeaza pe un profit operational EBITDA de 1,6 miloane euro, iar pentru anul urmator de 8,7 milioane euro. Profitul EBITDA ar urma sa creasca treptat pana la 22,5 milioane euro in anul 2018, potrivit strategiei prezentate de conducerea Impact intr-o AGA derulata in luna martie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Ionescu, Impact: In imobiliare nu va exista criza in urmatorii ani