Actionarii Impact Developer&Contractor (IMP) au aprobat majorarea capitalului social al dezvoltatorului imobiliar cu 80 milioane lei, prin aport in numerar, de la 197,8 milioane lei la 277,8 milioane lei.

AGA a fost programata initial pentru 6 martie, insa la acea data actionarii au amanat luarea unei decizii deoarece ca nu erau mentionate toate detaliile operatiunii. Banii atrasi prin aceasta majorare de capital vor fi utilizati pentru finantarea proiectelor dezvoltatorului imobiliar.

Cresterea capitalului ar urma sa se deruleze in doua etape. In prima faza pot participa numai actionarii companiei, iar la a doua actiunile ramase nesubscrise vor putea fi cumparate de investitori calificati si/sau mai putin de 150 de persoane fizice sau juridice, altele decat investitori calificati, conform metodei primul venit - primul servit.

Pretul de subscriere in prima etapa este de 1 leu/actiune, iar in a doua de 1,01 lei/titlu. Compania are deja acordul actionarilor pentru lansarea unei emisiuni de obligatiuni cu maturitate de cinci ani in valoare de 100 milioane lei. Caracteristicile emisiunii de obligatiuni au fost aprobate in decembrie de actionari. Obligatiunile sunt convertibile in actiuni si au o dobanda de 7% pe an, scrie Mediafax.

Dezvoltatorul imobiliar a inregistrat in 2013 pierderi pentru al patrulea an consecutiv. Pierderile au scazut cu 43%, la 42,4 milioane lei, de la 74,9 milioane lei in precedentul exercitiu financiar. Pentru acest an, compania mizeaza pe un profit operational EBITDA de 1,6 miloane euro, iar pentru anul urmator de 8,7 milioane euro. Profitul EBITDA ar urma sa creasca treptat pana la 22,5 milioane euro in anul 2018, potrivit strategiei prezentate de conducerea Impact intr-o AGA derulata in luna martie.

Citeste si:
Impact ar putea emite actiuni sau obligatiuni de cel mult 45 mil. lei
Impact ar putea emite actiuni...

Cel mai mare actionar al Impact este omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care detinea la finalul anului trecut 44,24% din titluri. Printre actionarii semnificativi se numara omul de afaceri Adrian Andrici (16,15%) si compania de administrare a investitiilor East Capital, prin Salink Limited (10,1%).

Iaciu a intrat in actionariatul Impact in luna martie a anului trecut, cand participatiile detinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, si Carmen Sandulescu au fost vandute prin executare silita pentru un credit nerambursat. Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly.

Actiunile Impact au fost suspendate de la tranzactionare in prima parte a sedintei bursiere de luni, pentru intrunirea AGA in care s-a decis majorarea capitalului social. La revenirea la tranzactionare, pretul acestor titluri a crescut cu 1,88%, la 0,815 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 161,2 milioane lei (36 milioane euro).

Citeste si:
Impact vrea un credit de 26,3 mil. euro de la Banca Romaneasca
Impact vrea un credit de 26,3...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Setari Cookie-uri