Unul din actionarii Impact propune reducerea capitalului firmei de 10 ori

Omul de afaceri Adrian Andrici, care detine 10,69% din titlurile dezvoltatorului imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP), propune celorlalti actionari reducerea capitalului social de zece ori, la 19,78 milioane lei.

Consiliul de Administratie a completat ordinea de zi a sedintei AGA din 20 decembrie, ca urmare a solicitarii primite de la Andrici, data la care actionarii vor discuta si plafonul pentru o emisiune de obligatiuni cu scadenta la sapte ani, relateaza Mediafax.

Administratorii au revenit recent asupra plafonului initial pentru emisiunea de obligatiuni, reducand valoarea de la 30 milioane de lei la 20 milioane lei.

Obligatiunile vor fi negarantate si convertibile in actiuni emise de Impact.

Afacerile dezvoltatorului imobiliar au crescut de peste doua ori (113%) in primele noua luni ale anului fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 20,5 milioane de lei, insa s-au adancit si pierderile, cu 13%, la 16,26 milioane lei.

Conform celor mai recente raportari, cel mai mare actionar al companiei este fondatorul Impact, Dan Ioan Popp, care are 16,5% din titluri. In actionariat se regaseste si omul de afaceri Adrian Andrici, care si-a majorat recent participatia la 10,69%, si compania de administrare a investitiilor East Capital, care detine prin firma Salink Limited, din Cipru, un pachet de 10,1% din actiuni.

Alti actionari importanti sunt trei fonduri ING, care au cumulat 5,18%.

Cel mai recent schimb cu actiunile companiei a fost perfectat la miercuri la un pret de 0,1151 lei. Raportat la aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 22,77 milioane lei (5 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri