Iaciu va majora din nou, cu 3,8%, pretul din oferta de la Impact

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu va majora din nou, cu 3,8%, la 0,1799 lei/actiune, pretul din oferta de preluare pe care a lansat-o la dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP), astfel ca pentru tot pachetul vizat in aceasta operatiune ar putea plati 22,05 milioane lei (4,9 milioane euro), informeaza Mediafax.

Oferta vizeaza un pachet reprezentand aproape 62% din actiunile Impact, diferenta de 38% din titluri fiind deja in portofoliul lui Iaciu.
Omul de afaceri va ridica pretul din oferta de preluare dupa ce vineri a cumparat la bursa actiuni Impact la un pret de 0,1799 lei/titlu, cu 3,68% peste cotatia din precedentul transfer si cu 12,43% mai mare fata de cotatia propusa in operatiunea de preluare.

Potrivit reglementarilor pietei de capital, investitorii care lanseaza oferta de preluare, iar in timpul acesteia cumpara direct din piata actiuni la un pret mai mare decat cel din oferta, trebuie sa ridice si pretul din oferta la un nivel cel putin egal celui la care au achizitionat titlurile la bursa.
Oferta de preluare lansata de Iaciu a inceput joi, la un pret de 0,16 lei/actiune, insa cotatia urmeaza sa fie majorata avand in vedere tranzactiile realizate de Iaciu.

Operatiunea se deruleaza in perioada 26 septembrie - 16 octombrie si este intermediata de casa de brokeraj Swiss Capital.
Iaciu a intrat in actionariatul Impact in luna martie, cand participatiile detinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, si Carmen Sandulescu au fost vandute prin executare silita pentru un credit nerambursat.

Atunci, el a platit 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro) pentru 23,22% din actiunile Impact, iar ulterior si-a majorat participatia, cumparand inclusiv pachetele detinute de un fond adminstrat de Franklin Templeton (6,15%) si de trei fonduri de pensii administrate de ING (8,1%).

Citeste si:
Ministrul Energiei: Estimez că facturile la curent vor scădea în...
Ministrul Energiei: Estimez...

Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly si cel mai mare actionar al SIF Muntenia (SIF4).
In actionariatul Impact se regaseste si omul de afaceri Adrian Andrici (13,8%) si compania de administrare a investitiilor East Capital, prin Salink Limited (10,1%).

Pe fondul schimbarilor din actionariat, actiunile Impact au crescut puternic in acest an, cu 78%, de la 0,115 lei la finele anului trecut la un varf de 0,205 lei in a doua parte a lunii august. Dupa ce au atins acest varf, pretul a scazut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri