Dupa prima jumatate de ora de tranzactionare, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,13%, iar indicele BET-XT stationa la nivelul de la inchiderea sedintei anterioare. BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de titluri in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea (FP).

In acelasi timp, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a stagnat.

La ora 10:30, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF si al titlurilor Fondul Proprietatea, era in crestere cu 0,24%, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul energetic, se situa cu 0,2% peste sedinta anterioara.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de un milion de lei (240.000 de euro), valoare cu mult peste rulajul de la debutul sedintei precedente, de doar 93.000 de lei (21.000 de euro).

Actiunile SIF Oltenia si titlurile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide din piata, cu transferuri de 411.000 de lei si, respectiv, de 300.000 de lei. Titlurile SIF Oltenia au scazut cu 0,13%, la 1,49 lei, iar actiunile Fondului Proprietatea a stagnat la 0,593 lei.

Marile piete europene au deschis sedinta in crestere cu pana la 0,5%, pentru prima data in ultimele trei zile, dupa publicarea unor date peste asteptari privind schimburile comerciale ale Chinei si liderii Uniunii Europene pregatesc primele reduceri la buget.