Grupul rus Mechel a decis sa retraga din comunicatul de presa oficial paragraful de text in care era mentionata valoarea tranzactiei (52 euro / 70 dolari) in urma careia au vandut cele patru combinate metalurgice din Romania.

Mechel a vandut saptamana trecuta Ductil Steel Buzau, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste (COS) si Laminorul Braila catre Invest Nikarom, o firma „de apartament” din Bucuresti condusa de persoane ce au legaturi de rudenie cu anumiti reprezentanti din Romania ai Mechel.

Anuntul tranzactiei de pe website-ul grupului Mechel nu mai contine in prezent nicio cifra, compania mentionand doar ca va primi “o suma modica”. Initial insa a fost data publicitatii cifra de 230 lei (70 dolari).

Cifra este inca prezenta in varianta originala a comunicatului de presa trimis autoritatii de supraveghere a pietei de capital din SUA (SEC). Comunicatul in forma initiala este de asemenea prezent si pe alte website-uri, precum cel al publicatiei canadiene The Globe.

Rusii nu au facut niciun comentariu oficial cu privire la aceasta modificare, insa cel mai probabil suma a fost scoasa din comunicat dupa reactiile presei fata de valoarea incredibil de mica a tranzactiei.

Invest Nikarom, firma care a preluat combinatele Mechel din Romania, are ca asociati in parti egale pe Chumakova Svetlana (55 de ani) si Chumakov Victor (58 de ani), ambii de cetatenie rusa.

Firma are un capital social varsat de 99.979 lei. Activitatea acesteia este comertul cu ridicata de masini si echipamente.

Imediat dupa tranzactia de saptamana trecuta, Tribunalul Dambovita a admis cererea Mechel Targoviste si a deschis procedura de insolventa a combinatului siderurgic.

Mechel Targoviste are aproximativ de 2.000 de angajati in somaj tehnic din luna decembrie a anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Antreprenorii romani amana cat mai mult intrarea in insolventa