Investitorii romani pot tranzactiona actiuni Google si Apple prin intermediul sistemului alternativ de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti.

Schimbarea opiniilor investitorilor referitor la perspectivele celor doua companii a condus la o reajustare surprinzatoare a valorii acestora, Google urcand de la circa o treime din valoarea Apple in urma cu sase luni la aproximativ doua treimi, 267 de miliarde de dolari, la sfarsitul sedintei bursiere de luni in SUA.

Capitalizarea Apple s-a situat sub pragul de 400 de miliarde de dolari pentru prima data in peste un an.

Informatiile ca Apple ar putea introduce un smart watch chiar in acest an, precum si sustinerea aratata de miliardarul Warren Buffett directoului general al Apple, Tim Cook, nu au putut limita declinul actiunilor companiei, aflate acum cu 40% sub nivelul maxim.

Unii investitori Apple, in frunte cu David Einhorn - de la Greenlight Capital, au incercat sa determine conducerea Apple sa plateasca actionarilor mai mult din fondurile acumulate de 137 de miliarde de dolari.

Citeste si:

Buffet a declarat, luni, la CNBC, ca daca s-ar afla in locul lui Cook "l-ar ignora" pe Einhorn, dar a adaugat ca l-a sfatuit pe cofondatorul Apple, Steve Jobs, sa rascumpere actiuni ale companiei.

"As conduce afacerea pentru a crea maxim de valoare in 5-10 ani. Nu poti conduce o afacere pentru a impinge in sus pretul actiunilor in fiecare zi. Cred ca Apple a facut o treaba buna generand valoare. Cred, de asemenea, ca s-ar putea sa aiba prea multi bani", a spus el.

Evolutia slaba a Apple din ultima perioada se afla in contrast cu cea a Google, care a urcat pe bursa cu 15% de la inceputul anului.

Google a inchis sedinta in crestere cu 1,9%, la 821,12 dolari, un nou record, in timp ce Apple a coborat cu 2,55, la 419,57 dolari.