SIF Oltenia (SIF5) propune actionarilor distribuirea unui dividend brut de 0,13 lei pentru anul trecut, similar cu cel din 2011, astfel ca fondurile alocate vor reprezenta 85,3% din profitul obtinut in 2012, scrie Mediafax.
Raportat la cotatia inregistrata inainte de anunt, randamentul dividendului este de circa 9%. Dupa revenirea la tranzactionare, in jurul orei 15:00, schimburile se perfectau la un pret de 1,455 lei, in crestere cu 1,75%.

Societatea, singura SIF care nu a vandut actiunile BCR catre Erste, a incheiat anul 2012 cu cel mai redus profit dintre SIF-uri. Societatea a consemnat un profit de 88,38 milioane lei (19,8 milioane euro), cu 5,9% peste castigul din anul 2011, de 83,4 milioane lei. Aproape un sfert din profitul de anul trecut a fost inregistrat in luna decembrie, cand societatea a obtinut un castig de 19,6 milioane lei.

Astfel, firma va aloca 75,42 milioane lei din castigul pe anul trecut. Actionarii vor discuta in AGA din 19 aprilie propunerea administratorilor.

Pe ordinea de zi a sedintei se afla si alegerea unui nou Consiliu de Administratie, cu un mandat de patru ani. Dosarele de candidatura vor putea fi depuse pana la 18 martie, potrivit convocatorului AGA.

Actiunile companiei au fost suspendate de la tranzactionare pentru informarea actionarilor privind propunerea de dividend. Inainte de anunt, actiunile se tranzactionau la un pret de 1,45 lei, in crestere cu 1,4%. La aceasta cotatie, capitalizarea SIF Oltenia este de 841,24 milioane lei (192,7 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri