Comisia Europeana vrea limitarea salariilor directorilor tuturor companiilor cotate la bursa in UE, care sa fie stabilite de actionari si sa fie transperente, a declarat comisarul pentru Piata Interna, Michel Barnier, transmite AFP, preluat de Mediafax.
"Pentru toate companiile listate la bursa in Uniunea Europeana, actionarii trebuie sa decida nivelul salariilor si al bonusurilor, iar remuneratiile trebuie sa fie mai transparente", a spus Barnier publicatiei Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

El a explicat ca este vorba despre revenirea la o economie sociala de piata.

"Companiile nu trebuie sa fie niste magazine cu autoservire pentru directori. Iata de ce vrem sa dam putere actionarilor, in aceste companii", a explicat oficialul.

Comisia Europeana a fost incurajata de un referendum care a avut loc in Elvetia la inceputul acestei luni, care a aprobat o initiativa de limitare a remuneratiilor abuzive ale sefilor de companii elvetiene listate la bursa si interzicerea indemnizatiilor acordate la plecarea din functie a acestora.

Comisia Europeana urmeaza sa anunte un pachet de masuri asemanatoare pana la sfarsitul acestui an.

Autoritatile europene au prezentat deja in aceasta luna un proiect menit sa plafoneze bonusurile bancherilor, care este respins de Marea Britanie. Barnier s-a aratat insa optimist ca se poate ajunge la un compromis cu britanicii.

In Romania, companiile listate pe Bursa de la Bucuresti nu sunt obligate sa publice remuneratiile angajatilor.

Cititi si declaratiile
oficialilor Petrom si ai Bursei de Valori Bucuresti cu privire la publicarea salariilor pe care le au sefii companiilor listate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri