Petrom (SNP), cea mai mare companie din Romania, ar putea sa publice salariile pe care le au sefii companiei, pe modelul austriecilor de la OMV, principalul actionar al producatorului petrolier.
„Avem in plan sa infiintam un comitet de remuneratie care sa analizeze posibilitatea de a publica salariile directoratului si ale membrilor din Consiliul de Supraveghere. In cazul OMV este o practica la nivelul intregii pietei austriece, acesta fiind motivul pentru care acolo se raporteaza iar noi nu facem acest lucru”, a declarat Sorana Baciu, directorul departamentului de relatii cu investitorii din cadrul Petrom, in cadrul unei conferinte de presa cu privire la guvernanta corporativa organizata de BVB si casa de avocatura Schoenherr si Asociatii.

Companiile listate pe Bursa de la Bucuresti nu sunt in prezent obligate in niciun fel sa raporteze remuneratiile managerilor, spre deosebire de alte piete, precum cele din SUA sau Austria, unde salariile sefilor de companii listate sunt publice.

„In Romania diferenta de transparenta intre Petrom si alte companii este destul de mare. Ne dorim sa existe o baza mai mare la care sa ne raportam, nu sa fim singurii care fac acest lucru”, a mentionat Sorana Baciu, care adauga faptul ca acesta este unul dintre principiile de guvernanta corporativa care trebuie aplicate in cadrul Petrom.

Saptamana trecuta si seful Bursei de la Bucuresti, Victor Cionga, afirmase ca ar fi de acord sa isi faca public salariul daca si celelalte companii listate ar face acelasi lucru.

Mariana Gheorghe (foto) este directorul general executiv al Petrom si presedintele Directoratului companiei petroliere. De cealta parte, Gerhard Roiss conduce Consiliul de Supraveghere Petrom, impreuna cu vicepresedintele David Davis. Directoratul este compus din patru membri in vreme ce Consiliul de Supraveghere are sapte membri,

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri