Popp isi ia adio de la Impact. Actiunile sale au fost executate

Actiunile detinute de catre Dan Ioan Popp si Carmen Sandulescu, fondatorii dezvoltatorului imobiliar Impact (IMP), au fost executate silit in timpul sedintei bursiere de miercuri, cei doi iesind astfel din actionariatul companiei.

Cei doi controlau un pachet de 26,1% din titlurile IMP, acestea fiind vandute de Biroul Executorilor Judecatoresti Asociati Lex pentru 7,2 mil. lei (1,6 mil. euro). Actiunile s-au vandut la un pret de 0,14 lei/unitate, compania fiind astfel evaluata la 27,7 mil. lei (6,1 mil. euro).
Compania nu a anuntat cine a preluat titlurile.

Actiunile au fost vandute la cererea unei companii de asigurari, pentru un credit acordat de Banca Transilvania.

Popp detinea 16,4% din actiunile Impact, in vreme ce Sandulescu avea o participatie de 9,6%.

Dan Ioan Popp a fost directorul companiei pana in aprilie 2012, cand a fost inlocuit de catre Dimitrios Sophocleous. De asemenea, Carmen Sandulescu a demisionat din pozitia de director executiv in ianuarie.

Popp a vandut in ultimii ani mai multe pachete de actiuni unor fonduri de investitii, care la randul lor au ajuns sa il schimbe din functie, nemultumite de performantele companiei, care de trei ani este pe pierdere.

Anterior tranzactiei de miercuri, fostul broker Adrian Andrici era al doilea cel mai mare actionar al Impact, cu 10,6% din titluri. In actionariat se regaseste si compania de administrare a investitiilor East Capital, care detine prin firma Salink Limited, din Cipru, un pachet de 10,1% din actiuni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri