Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Victor Cionga, a fost revocat din functie, dupa numai sapte luni de mandat, prin decizia Consiliului de Administratie al BVB, au declarat pentru Mediafax surse din piata de capital.
UPDATE: Informatia a fost confirmata oficial de catre BVB in dimineata zilei de vineri.

"Raportat la asteptarile Consiliului de Administratie, procesul de restructurare al Bursei de Valori Bucuresti nu a inregistrat un progres suficient de rapid, fiind la acest moment in etape incipiente", se mentioneaza intr-un comunicat de presa al BVB.

Cionga va ramane la conducerea executiva a Bursei pentru inca doua luni, perioada in care se va cauta un inlocuitor, au precizat sursele citate.

Consiliul de Administratie al Bursei a analizat, joi, activitatea lui Cionga in primele sase luni de mandat si, prin votul administratorilor, s-a decis revocarea acestuia.

Anterior, surse din piata de capital au declarat pentru Mediafax ca Cionga ar putea fi revocat din functie pentru ca propunerile sale de restructurare a grupului de companii BVB au nemultumit mai multe persoane din grup si nu sunt sustinute de intregul CA.

Cionga a preluat conducerea executiva a Bursei de Valori Bucuresti in luna septembrie a anului trecut, la doua luni dupa ce a fost numit director general de catre Consiliul de Administratie.

Unul dintre obiectivele declarate ale lui Cionga au fost restructurarea interna atat a companiei Bursa de Valori Bucuresti, cat si la nivelul grupului BVB, in care se mai regasesc Depozitarul Central, Casa de Compensare Bucuresti, Fondul de Compensare a Investitorilor si Institutul de Guvernanta Corporativa.

Astfel, in proiectul de buget de venituri si cheltuieli pentru acest an al BVB sunt prevazute costuri de 816.000 de lei pentru reorganizarea interna, inclusiv prin reducerea numarului de angajati "la un nivel optim, cu scopul eficientizarii operatiunilor derulate de companie".

Reorganizarea ar presupune si comasarea unor departamente din companiile din grupul BVB si, implicit, scaderea numarului de angajati si a costurilor. Printre departamente vizate ar fi cele de juridic, administrativ si contabilitate. Totodata, este vizata si implementarea rapida de catre un specialist de resurse umane a unui plan de evaluare si motivare a personalului BVB, in functie de performantele obtinute.

Alte surse din piata de capital au declarat anterior pentru Mediafax ca posibila revocare a lui Cionga ar fi un prim pas pentru o viitoare schimbare inclusiv a Consiliului de Administratie, avand in vedere ca o parte dintre actionari vor incerca sa propuna alegerea de noi administratori in AGA de bilant convocata pentru finele lunii aprilie.

"Consiliul de Administratie este dezbinat. Este posibil sa zboare la AGEA (din 24 aprilie - n.r.), avand in vedere ca si-a cam pierdut din sustinerea actionarilor, daca ne uitam la cvorumul care a fost la ultima AGA (in care trebuia votata schimbarea politicii de comisioane - n.r.)", au mai spus sursele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri