Problemele financiare dar si complexitatea proceselor de privatizare sunt principalii factori care impiedica inchiderea cu succes a privatizarilor pe care statul roman incearca sa le faca, spune avocatii si consultantii de fuziuni si achizitii prezenti la conferinta M&A Outlook 2013 organizata de wall-street.ro.

“Investitorii asteapta flexibilizarea proceselor de privatizare si aducerea la un nivel cat mai apropiat de realitate a statului in ceea ce priveste urmatorii pasi care trebuie facuti pentru ducerea la bun sfarsit a privatizarilor. La CFR de exemplu, statul a facut eforturi pentru flexibilizarea procesului si cred ca ne indreptam spre zona in care probabil vom vedea o tranzactie”, a declarat Ioana Filipescu, partener Raiffeisen Investment.

Ieri, Posta Romana s-a adaugat pe lista companiilor de stat scoase la vanzare dar pentru care nu au exitat investitori interesati.

Potentialii investitori interesati sa participe la privatizarea Postei au solicitat prelungirea perioadei de depunere a ofertelor neangajante, dupa ce ANAF a calculat, in urma unui control, noi datorii fiscale, de 107 milioane lei (25 milioane euro).

Conteaza destul de mult datoriile aparute in urma controalelor fiscale care se fac la privatizari. Au aparut sume mari care nu sunt usor de inghitit. Orice investitor si-a pune intrebari in aceste conditii. La Posta Romana statul trebuie sa se intrebe ce ofera compania fata de alte societati din piata. Un raspuns ar putea sa fie baza sa materiala, activelem, acea retea de unitati teritoriale foarte extinsa”, spune Carmen Peli partener PeliFilip.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri