Trei fonduri de pensii ING vor sa vanda 8% din actiunile Impact

Trei fonduri de pensii administrate de ING vor sa vanda la bursa un pachet de actiuni reprezentand cumulat 8,15% din actiunile dezvoltatorului imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP), titluri evaluate la 2,5 milioane lei (560.000 de euro), in functie de cel mai recent pret de la BVB.

Cele trei fonduri au mandatat Raiffeisen Capital & Investment sa intermedieze transferul actiunilor, printr-o vanzare speciala la ordin, potrivit unui anunt transmis de firma de brokeraj Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit Mediafax.

Cel mai mare pachet este in portofoliul Fondului de Pensii Administrat Privat ING (7,04%), in timp ce fondul de pensii facultative ING Optim are 0,69%, iar fondul de pensii facultative ING Activ detime 0,42% din actiuni.

Decizia privind vanzarea actiunilor vine la scurt timp dupa trecerea datei de inregistrare pentru o AGA, in care s-a decis reducerea capitalului social de zece ori, de 197,8 milioane lei la 19,7 milioane lei. Operatiunea a fost propusa de unul dintre actionarii semnificativi ai Impact, omul de afaceri Andrian Andrici, care si-a motivat propunerea prin cresterea pierderilor inregistrate de Impact, precum si prin "necesitatea de a aduce valoarea nominala a actiunilor la un nivel care sa reflecte valoarea lor de tranzactionare actuala pe piata de capital".

Andrici detine 10,69% din actiunile Impact.

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu este cel mai mare actionar al Impact, controland 29,37% din actiunile dezvoltatorului imobiliar.

Iaciu a intrat in actionariatul Impact in luna martie, cumparand 23,22% din actiunile Impact, pentru 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro). Actiunile au fost cumparate in ziua in care Popp si un fost director al Impact, Carmen Sandulescu, au fost executati silit pentru un credit pe care Popp nu l-a rambursat. Anterior executarii silite, Popp detinea 16,48% din actiuni, iar Sandulescu avea 9,65%.

Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly si cel mai mare actionar al SIF Muntenia (SIF4).

Veniturile Impact s-au dublat in primul trimestru, de la 2,8 milioane lei la 5,6 milioane lei, insa compania a inregistrat pierderi in crestere de la 4,3 milioane lei la 5,5 milioane lei.

In actionariatul Impact se regaseste si compania de administrare a investitiilor East Capital, care detine prin firma Salink Limited, din Cipru un pachet de 10,1% din actiuni.

Actiunile Impact au incheiat sedinta bursiera de marti in scadere cu 7,56%, la 0,1552 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 30,7 milioane lei (6,8 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri