Un consilier al ministrului delegat pentru energie Constantin Nita, Ioan Mihaila, seful OPSPI Gabriel Dumitrascu si alte patru persoane candideaza pentru pozitia de membru in Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, au declarat pentru Mediafax surse apropiate companiei
Lista candidatilor a fost definitivata recent de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie.

Consiliul de Supraveghere este format din sapte membri, iar sase dintre acestia ar urma sa fie inlocuiti intr-o AGA programata pentru vineri, astfel ca Fondul Proprietatea ar putea ramane numai cu un reprezentant, fata de doi in prezent.

Fondul Proprietatea, actionar semnificativ al Complexului Energetic Oltenia, este reprezentant in Consiliul de Supraveghere de Daniel Adrian Naftali si de Radu Mircea Florescu.

Din actualul consiliu, ales in luna octombrie a anului trecut, au fost propusi pentru un nou mandat Georgiana Porumbel si Dorin Catalin Spataru.

Porumbel coordoneaza departamentele Legal, Comercial si Achizitii la Pirelli & C.ECO Tehnology Ro, parte a grupului italian Pirelli, iar Spataru este directorul general al producatorului si distribuitorului de materiale de constructii Selena Romania.

Pe lista candidatilor pentru se regasesc si Razvan Purdila, director in cadrul Transelectrica si fost membru in CS la CE Oltenia il ultimele trei luni ale anului trecut, precum si Alin Chitu, senior manager la Tuca Zbarcea & Asociatii. Chitu este si membru in Consiliul de Administratie al Imprimeriei Nationale, pozitie pe care o ocupa din noiembrie 2012.

Actualul Consiliu de Supraveghere al CE Oltenia este format din Marius Eugen Untescu (director in cadrul Ministerului Economiei), Alexandru Alexe (director in cadrul OPSPI) si Georgel Calin (adjunct - sef serviciu in cadrul Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului), Georgiana Porumbel, Dorin Catalin Spataru, Daniel Adrian Naftali si de Radu Mircea Florescu, ultimii dou reprezentanti ai Fondului Proprietatea.

Alexe si Calin au fost numiti in Consiliul de Supraveghere la inceputul acestui an.

Complexului Energetic Oltenia a fost infiintat anul trecut prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari si Turceni cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

Ministerul Economiei detine 77,17% din companie, Termoelectrica 0,84%, iar Societatea Comerciala pentru Inchiderea si Conservarea Minelor are o participatie de 0,44%.

Singurul actionar privat al producatorului de electricitate este Fondul Proprietatea, cu un pachet reprezentand 21,53% din titluri.
Conform scrisorii de intentie transmisa FMI, Guvernul ia in calcul sa isi "reevalueze pasii" in cazul CE Oltenia si se gandeste la un parteneriat mixt cu o companie privata sau chiar privatizarea majoritara cu un investitor strategic.

Privatizarea Complexului Energetic Oltenia a fost luata in calcul si la inceputul acestui an in discutiile cu FMI, dar premierul Victor Ponta a anuntat atunci ca nu se pune problema cedarii pachetului majoritar de actiuni, pentru ca societatea este pe profit, are management privat si a semnat o investitie de un miliard de dolari la Rovinari, seful Executivului aratand ca doar 15% dintre actiuni vor fi listate pe bursa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri