Fostul sef al bursei de la Varsovia, Ludwik Sobolewski, a fost numit director general al BVB

Fostul presedinte si director general al bursei de la Varsovia Ludwik Sobolewski a fost numit, astazi, director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), au declarat, potrivit Mediafax, surse din piata de capital.

Sobolewski a condus bursa din Varsovia timp de sapte ani, in perioada 2006 - 2013, dupa ce anterior, intre 1994 - 2006, a fost vicepresedinte executiv al Depozitarului Central din Polonia.

El a fost demis in ianuarie 2013 de la conducerea bursei de la Varsovia, in urma acuzatiilor ca s-a aflat in conflict de interese prin sustinerea finantarii unui film in care iubita sa urma sa joace rolul principal.

Fostul director general al Bursei de Bucuresti Victor Cionga a fost revocat din functie la finalul lunii martie dupa numai sapte luni de mandat, administratorii BVB apreciind ca restructurarea operatorului pietei de capital nu a inregistrat un progres suficient de rapid. Cionga a mai stat inca doua luni in functia de director general, insa atributiile sale au fost preluate temporar de directorul general adjunct Alin Barbu.

Brokerii si actionarii Bursei il vor pe Sobolevski CEO. Salariu 30.000 euro? "Nicio problema daca il poate justifica"


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri