Circa 95% din top 250 cele mai mari companii din lume emit rapoarte de responsabilitate corporativa, potrivit unui sondaj realizat de de EY si Boston College. In Romania, aproape doua treimi dintre respondentii unui sondaj similar au publicat rapoarte sau comunicate asupra activitatii si implicarii lor de tip responsabilitate corporativa.
In afara de Global 250, mii de companii publica astfel de rapoarte, iar numarul lor creste de la an la an. De asemenea, 44% dintre bursele de valori de la nivel mondial cer sau incurajeaza raportarile corporative.

Studiul realizat de EY si Boston College Center for Corporate Citizenship a avut la baza un chestionar la care au raspuns 579 de companii, din care 391 de organizatii care emit rapoarte de sustenabilitate. 49% dintre respondenti au fost companii listate, iar 40% companii nelistate.

Raportarea corporativa are un impact major asupra reputatiei companiei si conduce la cresterea loialitatii consumatorilor si angajatilor, cu implicatii directe asupra rezultatelor financiare ale companiei, releva sondajul EY. De asemenea, din ce in ce mai multi investitori analizeaza aceste rapoarte inainte de a lua decizia de investitie.

Un alt beneficiu al acestui tip de raportare este imbunatatirea accesului la capital. Investitorii institutionali prefera din ce in ce mai mult sa investeasca in companii transparente. De asemenea, analistii financiari au un apetit in crestere pentru informatia legata de responsabilitatea corporativa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri