Noul acord incheiat de Guvern cu Fondul Monetar International (FMI) nu include noi companii de stat care sa fie privatizate majoritar, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

Intrebat de jurnalisti daca in noul acord cu FMI sunt incluse noi companii care sa fie privatizate majoritar, premierul a raspuns negativ.

"Cu privatizare majoritara, nu", a spus Ponta.

La randul sau, seful misiunii FMI in Romania, Andrea Schaechter, a declarat intr-o conferinta de presa ca in noul program economic convenit cu Guvernul exista intentia de a se mari detinerile private in intreprinderi de stat, care au fost anuntate anterior, prin oferte publice, fiind actionariat minoritar, in special in sectorul energetic.

"Guvernul va va furniza mai multe detalii, de fapt este programul Guvernului, noi suntem aici sa va dam o imagine generala. Dar da, intr-adevar, in noul program economic - si Guvernul a anuntat deja acest lucru - exista intentia sa se mareasca detinerile private in intreprinderi de stat, care deja au fost anuntate anterior, si predominant este vorba de actionariat minoritar, deci oferte publice initiale, in mare parte in sectorul energetic", a mentionat Schaechter.

Autoritatile romane au convenit cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana un acord preventiv pe doi ani care va totaliza patru miliarde euro, suma impartita egal de cele doua institutii financiare internationale, acordul stand-by urmand sa fie discutat de boardul FMI in toamna.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Cine este noul sef al misiunii FMI pentru Romania
Setari Cookie-uri