Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat un profit de 4,24 mil. lei la sfarsitul primului semestru din 2013, cu 44,5% mai putin fata de cel de 7,64 mil. lei inregistrat in aceeasi perioada de anul trecut.
Si afacerile Bursei s-au redus, dar ritmul scaderii a fost de doar 10,6% in comparatie cu S1 2012. Cifra de afaceri a BVB a fost de 8,9 mil. lei, fata de aproape 10 mil. lei in primul semestru de anul trecut.

„Scaderea numarului intermediarilor, a capitalizarii unor emitenti si implicit a tarifelor de mentinere la cota bursei platite de acestia, precum si interesul mai scazut pentru date bursiere, au determinat scaderi si pentru celelalte categorii de venituri operationale”, se mentioneaza in raportul semestrial.

Valoarea medie zilnica a tranzactiilor pe piata reglementata de actiuni (exclusiv ofertele publice) a depasit doar in lunile martie si mai lichiditatea medie din 2012 (aproximativ 28 mil.lei/zi), pe fondul interesului crescut pentru unele companii inainte de datele de referinta pentru participarea la adunarile generale ale actionarilor si a datelor de inregistrare pentru dividende, precum si in perioada de raportari financiare.

„Totusi, oferta publica secundara pentru 15% din Transgaz si plasamentul privat de actiuni Petrom (n.red. realizat de Fondul Proprietatea) au influentat pozitiv lichiditatea totala a pietei si au generat venituri aditionale pentru BVB”, se mentioneaza in raportul semestrial.

Cele doua tranzactii au facut ca profitul operational inregistrat de BVB in trimestrul al doilea al anului 2013 sa urce pana la 1,89 mil.lei, in crestere cu 9,5% fata de perioada aprilie-iunie 2012 si cu 184% mai mult fata de primul trimestru din acest an. BVB a incheiat al doilea trimestru al anului 2013 cu un profit net de 2,70 mil.lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri