"Am acceptat aceasta provocare pentru ca am incredere in potentialul de dezvoltare al pietei de capital din Romania. Multumesc Consiliului Bursei si Autoritatii de Supraveghere Financiara pentru oportunitatea de a demonstra ca Bursa de Valori Bucuresti merita un loc mai bun in economia romaneasca si pe pietele de capital internationale", a declarat Sobolewski, intr-un comunicat transmis de BVB.

Sobolewski preia conducerea executiva a BVB la aproape doua luni de la numirea in functia de director general de catre Consiliul de Administratie al Bursei. El a fost desemnat director general al BVB la inceputul lunii iulie.

“Am promovat permanent modelul polonez in care cred cu tarie, iar Domnul Sobolewski este cu siguranta cel mai potrivit pentru a-l replica si a-l implementa la Bursa de Valori Bucuresti prin adaptarea cunostintelor si experientei dobandite la Varsovia la stadiul de dezvoltare si la particularitatile specifice pietei de capital si mediului economico-social din Romania. Ii uram bun venit si il asiguram inca o data de sprijinul nostru in indeplinirea obiectivelor stabilite,” a declarat Lucian Anghel, presedinte al Bursei de Valori Bucuresti.

Ludwik Sobolewski este doctor in drept si a fost presedintele directoratului si CEO al Bursei din Varsovia in perioada 2006-2013, atunci cand aceasta a devenit cea mai mare bursa din Europa Centrala si de Est.

Citeste si:

Anterior experientei de la Bursa din Varsovia, Ludwik Sobolewski a fost Vice-Presedinte executiv al Depozitarului National polonez si al Casei de Compensare. De asemenea, a detinut functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere in mai multe institutii, precum Depozitarul National al Valorilor Mobiliare, Bursa de Energie din Polonia si al BondSpot, o companie care administreaza tranzactionarea obligatiunilor de stat.

Ludwik Sobolewski a absolvit Universitatea Jagellonian in Cracovia, Polonia, si Universitatea Panthéon-Assas (Paris II). A fost decorat de doua ori de catre presedintii Poloniei cu una din cele mai inalte distinctii, ordinul „Polonia Restituta,” oferit pentru meritele sale in dezvoltarea pietei de capital din Polonia.