Statul vrea sa vanda 15% din actiunile Romgaz la preturi intre 24 si 32 lei pe titlu, estimand sa obtina intre 1,38 miliarde lei (311,7 milioane euro) si 1,85 miliarde lei (415,6 milioane euro), titlurile urmand sa fie vandute, de luni, atat pe Bursa de la Bucuresti, cat si pe cea de la Londra, informeaza Mediafax.

Oferta este programata sa inceapa luni si sa dureze noua zile lucratoare, pana pe 31 octombrie.

O transa de 15% din actiuni va fi rezervata investitorilor mici, iar diferenta de 85% va fi alocata investitorilor institutionali. Pentru investitorii mici, care vor subscrie pana la 10.000 actiuni, vor fi acordate discount-uri de 5% pentru ordine plasate in prima saptamana si de 3% pentru cele introduse in a doua saptamana.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a afirmat ca se asteapta la o suprasubscriere avand in vedere ca Romgaz este o companie buna, profitabila si "are viitor".

El a sustinut ca nu exista o cota prestabilita a actiunilor care vor fi vandute pe Bursa de la Londra.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri