Goldman si Erste vor imparti minim 5 mil. dolari daca reusesc sa vanda oferta Romgaz

Brokerii care intermediaza oferta prin care care statul roman vinde pe bursa 15% din actiunile Romgaz (SNG) vor incasa o suma cuprinsa intre 16,1 mil. lei (5 mil. dolari) si 21,5 mil. lei (6,6 mil. dolari) – comision 1,16%, in cazul in care tranzactia va fi incheiata cu succes. Americanii de la Goldman Sachs si austriecii de la Erste Bank sunt coordonatorii sindicatului de intermediere, acestia urmand totodata sa incaseze si cea mai mare parte din comision

Banca Comerciala Romana si Raiffeisen Capital & Investment sunt brokerii locali ai ofertei, acestora alaturandu-se si Intercapital Invest, ca subcontractor.

“Totalul comisioanelor, spezelor si cheltuielilor platibile de catre Actionarul Vanzator (n.red. statul roman) in legatura cu Oferta se asteapta sa fie intre aproximativ 16,1 milioane RON si 21,5 milioane RON”, se mentioneaza in prospectul ofertei.

In document se mai mentioneaza ca Romgaz va plati in plus alte 13,5 mil. lei sub forma de taxe si comisioane aferente ofertei. Cel mai probabil aceasta suma va fi impartita intre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), Bursa de la Bucuresti (BVB), Depozitarul Central si Bursa din Londra.

Statul roman se asteapta sa incaseze o suma cuprinsa intre 1,38 mld. lei si 1,85 mld. lei in urma listarii pe bursa a Romgaz. Oferta este cea mai mare din istoria Bursei de la Bucuresti, aceasta urmand sa inceapa pe 22 octombrie si sa se inchida pe 31 octombrie.

Citeste si:
Oferta Romgaz: un succes pentru romani, dar o palma pe obrazul...
Oferta Romgaz: un succes...

Pretul de vanzare este cuprins intre 24 lei si 32 lei.

Sursa foto: freedigitalphotos.net
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri