Polonezii au finalizat anul trecut trei investitii si sapte exituri care au condus la returnarea in totalitate a fondurilor catre investitorii in PEF IV, ultimul fond strans de EI inainte ca Polonia sa adere la Uniunea Europeana.

"Am identificat noi oportunitati de investitii in domenii ca serviciile pentru piata paletilor din lemn (EP Serwis), reciclarea metalelor neferoase si a deseurilor electrice (Elemental Holding) si construirea caselor prefabricate din lemn (Danwood). De asemenea, am facut investitii suplimentare in sectorul medical. Costul total al acestor achizitii s-a ridicat la 47 milioane euro", se mentioneaza intr-un comunicat de presa al companiei.

In 2013, Enterprise Investors a valorificat o parte dintre investitiile de lunga durata pe care le avea in desfasurare, printre acestea aflandu-se cele de la Kruk, Zelmer, Nay si Magellan.

Citeste si:

Am finalizat, de asemenea, si cel de-al doilea exit din portofoliul fondului de venture.

"2013 marcheaza si inchiderea celui mai recent fond al Enterprise Investors, Polish Enterprise Fund VII, in valoare de 314 milioane euro. Acest fond continua strategia EI de a finanta achizitii si cresteri de capital pentru companii de dimensiuni medii in industrii diverse, cu precadere in Polonia", mai spun oficialii Enterprise.