Enterprise Investors inchide 2013 cu venituri de 332 mil. euro, cele mai mari de la infiintare

Fondul de investitii polonez Enterprise Investors (EI), prezent si in Romania, a inregistrat in 2013 venituri brute de 332 mil. euro, cele mai mari de la infiintarea companiei.

Polonezii au finalizat anul trecut trei investitii si sapte exituri care au condus la returnarea in totalitate a fondurilor catre investitorii in PEF IV, ultimul fond strans de EI inainte ca Polonia sa adere la Uniunea Europeana.

"Am identificat noi oportunitati de investitii in domenii ca serviciile pentru piata paletilor din lemn (EP Serwis), reciclarea metalelor neferoase si a deseurilor electrice (Elemental Holding) si construirea caselor prefabricate din lemn (Danwood). De asemenea, am facut investitii suplimentare in sectorul medical. Costul total al acestor achizitii s-a ridicat la 47 milioane euro", se mentioneaza intr-un comunicat de presa al companiei.

In 2013, Enterprise Investors a valorificat o parte dintre investitiile de lunga durata pe care le avea in desfasurare, printre acestea aflandu-se cele de la Kruk, Zelmer, Nay si Magellan.

Am finalizat, de asemenea, si cel de-al doilea exit din portofoliul fondului de venture.

Citeste si:
Enterprise Investors vinde partial Kofola, rivalul Coca Cola in Cehia
Enterprise Investors vinde...

"2013 marcheaza si inchiderea celui mai recent fond al Enterprise Investors, Polish Enterprise Fund VII, in valoare de 314 milioane euro. Acest fond continua strategia EI de a finanta achizitii si cresteri de capital pentru companii de dimensiuni medii in industrii diverse, cu precadere in Polonia", mai spun oficialii Enterprise.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri