Lefuri uriase la ASF: 72.000 de euro in doar doua luni

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), fostul liberal Dan Radu Rusanu (foto), este cel mai bine platit angajat al ASF. El a primit numai in ultimele doua luni ale anului 2013 un venit brut total in valoare de 72.094 de euro, potrivit unor informatii citate de Hotnews.ro.

Urmatorul in acest clasament este prim-vicepresedintele institutiei, Daniel Daianu, cu un venit brut de 68.043 de euro in noiembrie si decembrie 2013.

Aceste informatii contrazic declaratiile oficiale ale ASF, conform carora Presedintele ASF, Dan Radu Rusanu, are un venit net de 14.000 de euro pe luna, iar vicepresedintii sai castiga 12.000 de euro.

Potrivit informatiilor citate, Laura Elena Chitoiu, sotia ministrului demisionar al Finantelor, Daniel Chitoiu, a obtinut un venit brut de 19.059 euro in ultimele doua luni ale anului 2013 (11.767 euro in noiembrie si 7.292 euro in decembrie).

Restructurarea ASF, dupa comasarea fostelor comisii de supraveghere, face obiectul unei evaluari realizate de consultantul independent PwC Audit. O prima etapa a acestei evaluari a fost incheiata (evaluarea a 162 de persoane cu functii de conducere).

Citeste si:
Parlamentul a votat numirile la ASF, ANRE și Consiliul Legislativ
Parlamentul a votat numirile...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

O a doua etapa este in derulare pana la 15 februarie 2014 si presupune o analiza care sa identifice modalitatile de optimizare si eficientizare a structurii organizationale a ASF. Evaluarea facuta de consultant va ajuta ASF sa promoveze o politica de salarizare care sa coreleze veniturile cu performanta (in acest sens fiind introduse criterii pentru o prima evaluare semestriala, cu termen 30 iunie 2014, a tuturor angajatilor). In final va rezulta o noua organigrama.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri