"Cred ca la ASF trebuie facute schimbari majore atat in ce priveste conducerea, cat si in ce priveste modul de organizare, pentru ca ceea ce noi am trecut in ordonanta de urgenta, si anume plafonarea tuturor salariilor la salariile din Banca Nationala a Romaniei, a fost evident eludata. Nu ne-am gandit atunci sa spunem ca cu tot cu premii si cu alte lucruri sa nu fie mai mult decat la BNR si uite ce s-a intamplat", a spus Ponta.

El a precizat ca a discutat deja in acest sens cu presedintele Comisiei de buget-finante din Senat si ca acesta va solicita, in cadrul comisiei, o discutie pe tema ASF.

PDL a depus o scrisoare la Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului in care solicita ca, in cadrul comisiilor de buget ale Parlamentului, sa se efectueze in regim de urgenta verificari privind politica salariala de la ASF.

Citeste si:

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, marti, ca atat el, cat si liderul UNPR, Gabriel Oprea, au fost consultati de premierul Victor Ponta privind demararea unei anchete parlamentare in cazul ASF si si-au dat acordul politic, el aratand ca discutia nu a existat si in USL, cu liberalii.

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca liberalii sunt in principiu de acord cu declansarea unei anchete parlamentare privind activitatea ASF si nivelul salariilor din aceasta institutie.