Victor Ponta: Salariile medicilor vor creste cu 25% din octombrie

Premierul Victor Ponta a anuntat, astazi, la finalul discutiilor privind sectorul sanitar, ca va fi adoptata o ordonanta de urgenta pentru sedinta Guvernului de saptamana viitoare privind majorarea de 25 la suta a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie, scrie Mediafax.

El a precizat ca, pentru sedinta de Guvern din 26 august, se va pregati atat OUG privind majorarea salariilor angajatilor din sistemul sanitar, cat si un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor.

"Putem de la 1 octombrie sa aplicam o crestere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical", a spus Ponta, precizand ca vor beneficia de aceste majorari aproximativ 181.000 de persoane in reteaua Ministerului Sanatatii si autoriatilor publice locale si peste 13.000 de persoane din ministerele care au retea proprie de sanatate.

Premierul a mai spus ca impactul bugetar anual al acestor majorari salariale este in jurul sumei de 1 miliard 700 milioane lei. Ponta a mentionat ca, pentru anul acesta, fondurile necesare sunt asigurate.

Prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, a precizat ca aproximativ 224.000 de angajati din sistem ar urma sa beneficieze de aceste majorari salariale, iar efortul bugetar va fi de aproximativ 1,3 miliarde de lei pe an.

Citeste si:
Un congolez candidează la primăria unei comune din Giurgiu
Un congolez candidează din...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

El a mai spus ca acestei majorari ii vor urma altele, tot de cate 25 la suta, care vor fi aplicate in 2016 si 2017."Este un prim pas si in urmatorii ani vor mai fi cresteri de cate 25 la suta, pentru a dubla efectiv salariile din sistem", a declarat Marius Sepi. Totodata, in aceasta perioada se vor cauta solutii pentru elaborarea unei legi privind statutul medicului, a mai spus liderul Sanitas


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »



Setari Cookie-uri