Presedintele Comisiei de buget din Senat, Cosmin Nicula, a declarat marti ca solicita conducerii ASF sa depuna primele obtinute la casieria institutiei pana saptamana viitoare, cand vor avea loc audieri, in caz contrar urmand sa propuna Parlamentului revocarea conducerii Autoritatii.

Nicula a precizat ca la ora 14.00 se va reuni comisia de buget-finante pentru a decide calendarul de verificare a ASF.

"Le propun astazi colegilor un mod de lucru in doua etape. Prima etapa este aceea de a determina consiliul de coordonare al ASF sa depuna primele la casieria unitatii pana martea viitoare, cand vor veni in sedinta de comisie. Adica sa dea banii inapoi. In etapa a doua sa trecem la verificarea activitatii din ultimul an si jumatate", a declarat Nicula, potrivit Mediafax.

Senatorul PSD a precizat ca se refera la "toate primele pe care le-au luat" cei din conducerea ASF. "Mi se pare imoral astazi in Romania sa iti dai prime de peste 70 de mii de euro, in conditiile in care nivelul de trai din tara il stiti cu totii care este. Daca refuza, voi propune Parlamentului revocarea intregii conduceri", a declarat Nicula.

Presedintele Comisiei de buget a mai afirmat ca este "cat se poate de legal" modul in care cei din conducerea ASF au obtinut primele mentionate, "si la fel de legal este a da banii inapoi".

Citeste si:
Misu Negritoiu nu vrea sa demisioneze de la sefia ASF
Misu Negritoiu spune ca nu...

El a fost intrebat daca revocarea conducerii ASF nu se face in baza unei incalcari a legii din partea conducerii acesteia.

"Se va face si in baza unei incalcari a legii, dar se va face si in baza unei modificari a Ordonantei 94 pe care o vom face la comisie daca nu vor sa dea banii inapoi", a replicat Nicula.

Senatorul a mentionat ca demersul sau a plecat de la informatiile prezentate la televizor cu privire la primele obtinute de cei din conducerea ASF.

Salariile conducerii ASF nu trebuie sa reprezinte o surpriza pentru presedinte, premier si parlamentari, institutia considerand ca informatiile privind castigurile fac parte din presiunea publica pe care au dorit-o persoane care ar fi preferat ca ASF sa nu constate neregulile din piata asigurarilor.

Citeste si:
ASF: Salariile din institutie nu ar trebui sa fie o surpriza pentru...
ASF: Salariile din institutie...

"Salariile conducerii ASF nu trebuie sa reprezinte o surpriza nici pentru presedintele Romaniei, nici pentru primul ministru al Guvernului si nici pentru orice membru al Parlamentului. Ei sunt beneficiari legali ai acestor informatii si ar fi trebuit sa le detina inclusiv inainte de relevarea lor in presa. In cazul in care, in calitate de beneficiari legali ai informatiilor privind salariile si personalul din ASF, presedintele sau primul ministru al Guvernului au fost dezinformati, reamintim ca ASF a facut public inca din 30 mai 2013 nivelul salariilor conducerii ASF. Institutional, nimeni nu poate pretinde ca a aflat din presa nivelul salariilor din ASF in februarie 2014", se arata intr-un comunicat al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Seful ASF, venituri lunare mai mari decat Mugur Isarescu in 2017
Setari Cookie-uri