Fondurile de pensii private pot investi in perioada 2014-2015 jumatate de milion de euro pe piata de capital, in noi oferte publice, ceea ce ar insemna aproape o dublare a plasamentelor detinute, de 480 milioane euro la bursa de valori, a declarat Raluca Tintoiu, CEO ING Pensii.

"Fondurile de pensii private (obligatorii si facultative - n.r.) asigura peste 10% din lichiditatea medie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), cu investitii in circa 60-70 companii romanesti", a afirmat Raluca Tintoiu miercuri la "Conferinta de Risc de Tara Coface 2014", organizata de Coface. Totodata, fondurile detin 9,6% din titlurile de stat ale Romaniei, noteaza Mediafax.

Potrivit estimarilor, fondurile de pensii urmeaza sa ajunga in 2018 la active nete de 10 miliarde euro, de la peste 3,5 miliarde euro active in prezent.
Pe pilonul II, al pensiilor private obligatorii, sunt active opt fonduri cu 6,1 milioane participanti si active nete de 14,84 miliarde lei (3,32 miliarde euro). Acestea au obtinut un randament mediu anual de la lansare de 11,1%.

Pilonul III (pensii private facultative) este reprezentat de zece fonduri cu 317.000 de participanti. Activele nete au ajuns la 845 milioane lei (190 milioane euro), randamentul mediu anual fiind de 8%. "Fondurile de pensii sunt o baza solida de capital autohton pentru atragerea investitorilor straini, dar stabilitatea legislativa si continuitatea cresterii contributiilor sunt cruciale", a mai spus Tintoiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri