ASF a suspendat pentru doua saptamani perioada in care actionarii Comat Met (COMT) pot depune cereri de retragere inaintea delistarii firmei, decisa la finalul anului trecut, in contextul in care institutia a decis ca familia fostului presedinte ASF Dan Rusanu trebuie sa faca o oferta de preluare, informeaza Mediafax.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a suspendat perioada de depunere a cererilor pentru clarificarea situatiei privind oferta publica de preluare, potrivit unei decizii adoptate miercuri de institutie. Perioada de suspendare incepe joi, 10 aprilie.

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) a solicitat luni ASF sa clarifice urgent situatia de la firma Comat Met, avand in vedere ca perioada de retragere din actionariatul firmei a inceput joi, iar ASF a dispus in urma cu doua saptamani ca familia fostului presedinte al institutiei Dan Radu Rusanu si persoanele cu care actioneaza concertat trebuie sa lanseze o oferta de preluare, intrucat detin peste 33% din actiuni, pragul de la care trebuie derulata o astfel de operatiune.

Comat Met a informat, miercuri, Bursa de Valori Bucuresti si Depozitarul Central ca pana miercuri au fost inregistrate 114 cereri de retragere din actionariat si a achitat 1,3 milioane lei catre 24 de actionari pentru 46.028 de actiuni (11,73% din capitalul social).

"Incepand cu data de 10.04.2014 vom sista pe o perioada de doua saptamani procedura de derulare a Comat Met conform deciziei ASF (...) Atat pentru cererile de retragere inregistrate la sediul societatii si neachitate, cat si pentru cererile care se vor primi in perioada urmatoare, vom decala termenul de plata pana pe 25.04.2014", se mai arata in informarea transmisa de firma de inchiriere a spatiilor pentru birouri si depozitare.

Hotararea ASF privind obligativitatea lansarii unei oferte de preluare a venit la trei luni dupa ce AGA a stabilit delistarea firmei. Actionarii Comat Met care nu sunt de acord cu delistarea firmei, decisa la finalul anului trecut, urmeaza sa incaseze cate 28,87 lei/actiune, cu 44,35% peste cea mai recenta cotatie de la bursa, inregistrata pe 8 ianuarie, de 20 lei/titlu. Raportat la pretul de 28,87 lei/actiune, firma este evaluata la 11,3 milioane lei.

ASF arata, in decizia emisa in urma cu doua saptamani, ca Dan Radu Rusanu detine direct 4,17% din actiunile Comat Met, iar familia sa inca 39,67% din titluri. Institutia mentioneaza in decizie ca Dumitru Ion, membru CA al Comat Met, detine 17,66% din actiuni, in timp ce Laurentiu Coman (presedinte CA) are 0,02% din titluri, iar Constantin Sebeni (membru CA) 0,01% din actiuni.

Curtea de Apel Bucuresti a decis la inceputul lunii martie arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului presedinte ASF Dan Radu Rusanu. Rusanu a fost retinut, pe 25 februarie, in dosarul "Carpatica", dupa ce procurorii DNA au extins urmarirea penala in cazul sau, pentru favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri