Grupul hotelier International se extinde: 2013 aduce doua inaugurari

Grupul hotelier autohton International, detinut de familia liberalului Dan Radu Rusanu, se extinde in 2013 prin inaugurarea oficiala a celui de-al doilea hotel din lant, situat in Bucuresti, dupa ce in urma cu cateva luni a deschis unitatea de cazare din Sinaia.

In luna noiembrie 2012, grupul anunta redeschiderea hotelului de patru stele International Sinaia, in care a investit 6 milioane de euro in modernizarea si dezvoltarea unitatii de cazare.

Grupul hotelier si-a marit reteaua in urma inaugurarii oficiale a hotelului de patru stele International Bucuresti, fostul Hotel Tiny, situat in apropierea Pietei Unirea.

Un hotel, trei etape de realizare

Actualul Hotel International Bucuresti a fost construit intre anii 2002-2004, fiind inaugurat in anul 2004, data la care dispunea de 21 de camere si o sala de conferinte. Investitia initiala in unitatea de cazare de trei stele s-a ridicat la acea vreme la 1,3 milioane de euro.

In anul 2008, hotelul a fost extins, adaugandu-i-se alte 49 de camere si un centru de conferinte si fiind cotat la patru stele, cu o investitie de 2,3 milioane de euro.

In 2012, odata cu initierea procesului de afiliere la grupul International, hotelul cu 70 de camere a avut parte de o serie de imbunatatiri. Reprezentantii companiei nu au dorit sa precizeze valoarea investitiei.

Pe parcursul modernizarilor recente, hotelul a fost inchis pentru o perioada de doua saptamani, la inceputul lunii ianuarie.

In 2012, hotelul din Bucuresti, concentrat in special pe business si mai putin pe leisure, a avut un grad de ocupare de 47%, iar reprezentantii grupului spera ca in acest an sa inregistreze un avans de 20%.

"Desi in 2009 multe dintre companii si-au mutat sediile in afara orasului, in prezent observam o crestere a numarului de cereri de cazare in centrul orasului, pe fondul dorintei de a imbina utilul cu placutul. Oamenii de afaceri nu vor sa stea inchisi intr-o camera la marginea Bucurestiului, ci sa rezolve sarvinile de serviciu si sa se poata bucura de zona centrala", a spus Laura Moraru, director de vanzari si marketing la Hotel Iinternational Bucuresti.

Durata medie de sedere in hotelul International Bucuresti este de doua nopti, in timp ce International Sinaia inregistreaza o sedere medie de trei nopti. Pretul mediu al unei camere a fost de 250 lei pe noapte in 2012.

Hotelul, care detine si patru sali de conferinta, un restaurant cu specific tirolez si un coffee lounge are aproximativ 50 de angajati.

2013 va aduce o noua lansare

Grupul hotelier International intentioneaza sa deschida in toamna acestui an un hotel si la Iasi, insa va fi vorba de o cladire noua, cu 170 de camere.

Reprezentantii companiei sustin ca au ales acest oras pentru cel de-al treilea hotel din lant datorita evolutiei bune inregistrate de segmentul de business aici, fiind si un centru cultural important, care atrage un numar important de turisti.

Compania International SA are in portofoliu hotelul International Sinaia, vilele Bistrita, Stejarul, Frasin, motelul si campingul Izvorul Rece. Fiicele senatorului, Ana Rucsandra Rusanu si Dana Maria Anastase Rusanu, alaturi de cateva firme controlate de familia Rusanu, detin peste 93% din titlurile International.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri