Cine este Najib El Lakis, milionarul discret din conducerea SIF1

Najib El Lakis, proaspat confirmat membru in Consiliul de Administratie al SIF Banat-Crisana (SIF1), este un om de afaceri de origine libaneza, stabilit in Romania in 1991, imediat dupa Revolutie.

AGA SIF Banat-Crisana a aprobat propunerea CA de pastrare a profitului de anul trecut la dispozitia companiei, l-a confirmat in CA pe El Lakis Najib, anterior administrator provizoriu.

In varsta de 51 de ani, Najib El Lakis, primul actionar persoana fizica din istoria SIF1 care a ajuns sa detina 5%, este extrem de discret, fiind partener cu omul de afaceri Dragos Bilteanu in cateva afaceri. Implicarea sa in mediul de business romanesc este mult mai ampla si mai veche. Lakis a preferat intotdeauna discretia si a ales sa foloseasca vehicule investitionale sau diverse firme straine, motiv pentru care a fost greu de facut asocierea directa cu diverse businessuri.

Najib El Lakis are o serie de parteneri mai mult sau mai putin celebri, precum Dragos Bilteanu, Ioannis Papalekas, dar si mai multi investitori straini la fel de discreti.

Implicarea sa in zona financiara vine dupa o experienta in domeniul afacerilor, de la comert pana la imobiliare, dupa investitii serioase in diverse domenii.

Citeste si:
Bogdan Dragoi a fost ales membru in CA al SIF Banat-Crisana
Bogdan Dragoi a fost ales...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

In ultimii ani, Najib El Lakis s-a concentrat pe zona de imobiliare, in tandem cu partenerii sai Dragos Bilteanu si Ioannis Papalekas (proiecte precum Upground - proiect vandut catre un fond de investitii al Deutsche Bank, pentru 340 mil. euro sau Tower Center International), fie prin diverse vehicule investitionale (Nauru Holdings, unde este actionar semnificativ, impreuna cu parteneri straini). In prezent insa, se concentreaza asupra dezvoltarii Romenergo si pe SIF 1.

El a studiat intre 1984 si 1988 la Facultatea de business si administratie publica din cadrul Universitatii din Monrovia, Liberia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri