Intensificarea tranzactiilor cu actiuni contrasteaza cu problemele bancherilor de investitii, ale caror comisioane au scazut din cauza efectului negativ al conflictului din Ucraina asupra sectorului de profil, transmite Bloomberg.

Nivelul RTS Volatility Index, care masoara fluctuatiile posibile ale actiunilor rusesti, este de peste doua ori mai ridicat comparativ cu luna decembrie, chiar daca a scazut fata de un maxim al ultimilor cinci ani atins pe 3 martie.

"Instabilitatea pietei este legata intotdeauna de cresterea volumului tranzactiilor. Criza este o oportunitate. Pot fi create multe averi", a declarat Igor Vain, director general al Renaissance Capital, scrie Mediafax.

Volumul tranzactiilor Renaissance Capital a crescut cu 76% in luna martie, fata de februarie.

Indicele Micex al bursei din Moscova este in scadere, joi, cu 0,5%. Indicele a avansat cu 7,4% fata de un minim al ultimilor patru ani atins pe 14 martie.

Citeste si:

Un indice calculat de Bloomberg pentru companiile din Rusia listate in Statele Unite este in declin cu 0,9%.

Fluctuatiile de pret din ultima perioada si volumul crescut al tranzactiilor cu actiuni ale companiilor din Rusia sunt similare cu cele produse atunci cand Rusia a trimis trupe in Georgia, in 2008, in timpul unui razboi de cinci zile.

La cinci ani dupa ce Rusia si-a sporit controlul asupra regiunilor separatiste Osetia de Sud si Abhazia, presedintele Vladimir Putin a anexat Crimeea.

Statele Unite acuza Rusia ca instiga violentele din estul Ucrainei si au avertizat ca vor impune Moscovei noi sanctiuni. Rusia neaga implicarea in actiunile separatistilor pro-rusi, afirmand ca autoritatile de la Kiev ignora cererile acestora.

Rulajul total al bursei din Moscova, cu actiuni ale companiilor, fondurilor de investitii si certificate de depozit, a atins in martie 1.300 de miliarde de ruble (3,7 miliarde dolari), fata de 692 miliarde de ruble in luna precedenta.