Restructurarile din sectorul bancar creeaza oportunitati pentru piata de capital, nu numai din perspectiva necesitatii de atragere a unor surse de finantare alternative, dar si pentru fondurile de distress care se uita in continuare la portofoliile de restructurare ale bancilor, a declarat Mioara Budiana, manager departament asistenta tranzactii EY.

"Sectorul bancar din Romania poate crea oportunitati pe piata locala de capital. Sunt 40 de banci, care au incheiat anul trecut cu un profit cumulat de 497 milioane de lei, dar este de mentionat si faptul ca valoarea castigului cumulat de 23 de banci cu profit a atins 2,05 miliarde de lei, in timp ce 17 banci au insumat o pierdere de 1,55 miliarde de lei, a declarat Mioara Budiana (foto).

Declaratiile au fost facute la Forumul Pietei de Capital, conferinta organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresi, EY Romania, SIF Muntenia si SAI Muntenia Invest.

Ea a adaugat ca fondurile de distress se uita in continuare la portofoliile de restructurare ale bancilor si au inceput sa fie destul de active si pe piata din Romania. "Bancile pot actiona si ca investitori pe piata locala de capital prin intermediul sistemului de private banking. In septembrie 2012, piata romanesca de private banking atinsese valoarea de 3, 7 miliarde de euro."

Citeste si:
Tanase: Bursa, o oportunitate pentru toti romanii sa economiseasca
Adrian Tanase, BVB: Bursa nu...

"Bancile pot actiona si in calitate de distribuitori de servicii: intermediari pe piata de capital, prin facilitarea accesului la o varietate de investitori prin diviziile de tranzactionare. Cele mai importante active bancare de pe piata locala sunt gestionate de societati de administrare a activelor conexe (ERSTE, Raiffeisen, BRD, ING, etc) ce pot actiona ca intermediari pentru emiterea obligatiunilor corporative", a mai spus Mioara Budiana, in cadrul conferintei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Cum vad specialistii in fiscalitate anul 2020 in Romania
Setari Cookie-uri