"Oscilatiile investitionale sunt firesti pe piata de capital, astfel ca performantele investitiilor trebuie privite pe termen lung si in contextul unor portofolii diversificate, menite sa amortizeze astfel de riscuri. In cei peste 10 ani de la lansarea Pilonului II, investitiile realizate de administratorii fondurilor in portofolii diversificate care, numai in cazul investitiilor la bursa includ peste 50 de actiuni listate in Romania si pe plan extern, au avut, cum spuneam, un randament mediu anualizat de aproximativ 8%. In aceasta perioada, au existat, bineinteles, si cazuri de investitii mai putin profitabile, asa cum se intampla in cazul oricarui portofoliu, insa rezultatul in ansamblu a fost pozitiv", a declarat Andreea Pipernea (foto).

Ea adauga ca "investitiile administratorilor de Pilon II sunt riguros reglementate pentru a proteja participantii, iar fiecare administrator ia deciziile de investitii pe baza unui set complex de criterii de eligibilitate si oportunitate. Inainte de a investi, verificam conformitatea cu legislatia, capacitatea companiei de a genera numerar, pozitia de piata, indicatorii financiari, pretul de tranzactionare in raport cu alte companii similare, structura actionariatului si structura de capital sau calitatea managementului. Nu in ultimul rand, ne uitam la potentialul de crestere pe termen lung al valorii investitiilor. Cu cat orizontul pe care ne uitam e mai scurt, cu atat volatilitatea rezultatelor potentiale creste si relevanta analizei scade".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont