ING isi extinde oferta de fonduri pentru investitorii de retail

ING Bank si-a extins oferta pentru clientii individuali, oferind la nivel national produse care valorifica oportunitatile de investitie la nivel global. Incepand cu luna mai 2014, orice client ING Bank din Romania va putea sa investeasca pe pietele internationale prin intermediul fondurilor mutuale destinate investitorilor individuali.

Inregistrate si reglementate in Luxembourg, fondurile mutuale administrate de ING Investment Management investesc intr-o gama variata de active. Oferta cuprinde fonduri mutuale distincte prin intermediul carora clientii pot investi in piata locala sau din regiune (Romanian Bond, Romanian Equity sau Emerging Europe), pe piete regionale (Statele Unite prin US High Dividend, zona Euro prin Euro High Dividend), Asia prin Greater China sau in pietele financiare globale (Global Opportunities, Emerging Market Debt).

„Fiind bazate pe o varietate de instrumente financiare (actiuni, instrumente cu venit fix etc.), denominate in cele mai de interes valute (RON, EURO si USD), fondurile mutuale reprezinta o alternativa de investitie (pe termen lung) la produsele de economisire”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al ING.

Investitia minima in fondurile ING este de 2.000 de lei/euro/dolari, in functie de tipul de fond.

Piata fondurilor de investitii din Romania este dominata de fondurile locale (in proportie de 90%), fondurile internationale fiind oferite doar segmentelor de clienti care beneficiaza de servicii speciale, precum cele de private banking/wealth management. In plus, investitorii romani investesc in proportie de 96% in fondurile de obligatiuni si doar 4% in fonduri de actiuni, spre deosebire situatia pe piata europeana, unde expunerea pe fonduri de actiuni se ridica la 37%. Pe masura ce randamentul pentru produsele de economisire a scazut, romanii au inceput sa caute solutii alternative pentru a-si plasa disponibilitatile si a obtine potentiale randamente mai mari.

Citeste si:
ING despre bugetul României pe 2021: Mai bine nu se putea
ING despre bugetul României...

In timpul fazei pilot, derulate pe parcusul anului 2013, in care ING Bank a oferit fonduri mutuale doar clientilor din Bucuresti, s-a evidentiat un interes in crestere al acestora pentru produse de investitii si nevoia de informare si expunere la alternative de plasare a disponibilitatilor. ING Bank si-a extins acum oferta la nivelul intregii tari si, in baza experientei anterioare, ofera produse de investitii adaptate nevoilor fiecarui client si apetitului de risc al acestora.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri