Inregistrate si reglementate in Luxembourg, fondurile mutuale administrate de ING Investment Management investesc intr-o gama variata de active. Oferta cuprinde fonduri mutuale distincte prin intermediul carora clientii pot investi in piata locala sau din regiune (Romanian Bond, Romanian Equity sau Emerging Europe), pe piete regionale (Statele Unite prin US High Dividend, zona Euro prin Euro High Dividend), Asia prin Greater China sau in pietele financiare globale (Global Opportunities, Emerging Market Debt).

„Fiind bazate pe o varietate de instrumente financiare (actiuni, instrumente cu venit fix etc.), denominate in cele mai de interes valute (RON, EURO si USD), fondurile mutuale reprezinta o alternativa de investitie (pe termen lung) la produsele de economisire”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al ING.

Investitia minima in fondurile ING este de 2.000 de lei/euro/dolari, in functie de tipul de fond.

Citeste si:

Piata fondurilor de investitii din Romania este dominata de fondurile locale (in proportie de 90%), fondurile internationale fiind oferite doar segmentelor de clienti care beneficiaza de servicii speciale, precum cele de private banking/wealth management. In plus, investitorii romani investesc in proportie de 96% in fondurile de obligatiuni si doar 4% in fonduri de actiuni, spre deosebire situatia pe piata europeana, unde expunerea pe fonduri de actiuni se ridica la 37%. Pe masura ce randamentul pentru produsele de economisire a scazut, romanii au inceput sa caute solutii alternative pentru a-si plasa disponibilitatile si a obtine potentiale randamente mai mari.

In timpul fazei pilot, derulate pe parcusul anului 2013, in care ING Bank a oferit fonduri mutuale doar clientilor din Bucuresti, s-a evidentiat un interes in crestere al acestora pentru produse de investitii si nevoia de informare si expunere la alternative de plasare a disponibilitatilor. ING Bank si-a extins acum oferta la nivelul intregii tari si, in baza experientei anterioare, ofera produse de investitii adaptate nevoilor fiecarui client si apetitului de risc al acestora.