Esti interesat(a) de piata de fuziuni si achizitii? Lucrezi in M&A, esti antreprenor sau managerul unei companii dinamice? Participa la Conferinta M&A Outlook de joi, 12 iunie. Participarea este gratuita. Te poti inscrie aici.

"La expirarea termenului limita, consortiul de administratori judiciari a constatat ca nu a fost depusa nicio oferta angajanta pentru achizitionarea actiunilor detinute de Oltchim SA la Oltchim SPV", potrivit unui comunicat.

In luna decembrie a anului trecut, Ministerul Economiei a infiintat o noua firma, denumita Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic, fara datorii. Activele Oltchim SPV erau evaluate la 305,24 milioane de euro. Ministrul Economiei, Constantin Nita, a afirmat marti ca Oltchim nu va fi inchis si daca nu va exista un cumparator pana vineri, 6 iunie, combinatul chimic va fi vandut alta data, potrivit Mediafax.

Multiplele incercari de vanzare a Oltchim din ultimii ani au esuat. Cea mai recenta a fost in luna martie, cand statul nu a primit nicio oferta de cumparare. Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din actiunile Oltchim. Combinatul a intrat in insolventa in ianuarie 2013.

Citeste si:

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt firmele Rominsolv si BDO Business Restructuring. "Unii dintre investitorii care au achizitionat caietul de sarcini (...) au solicitat amanarea datei de depunere a ofertelor angajante, context in care consortiul de administratori judiciari va convoca Adunarea Creditorilor in vederea supunerii spre aprobarea acestora a repetarii procedurii, cu un nou termen limita de depunere a ofertelor", se precizeaza in comunicat.

In primul trimestru, Oltchim a inregistrat o cifra de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decat in primele trei luni ale anului trecut, cand a raportat 82,7 milioane lei, si pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), in scadere cu 34,6% fata de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimara a anului trecut. Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generata de activitatea de petrochimie.