UPDATE - Start in forta la oferta Electrica: micii investitori au subscris peste 60% in prima zi

Luni au inceput subscrierile de actiuni in cadrul ofertei publice initiale (IPO) lansata de Electrica pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Micii investitori au subscris 18,7% din transa pe care o au alocata in mai putin de o ora de la deschiderea ofertei. Cu o ora inainte de inchiderea subscrierilor de luni, nivelul a ajuns la 63,3%.

UPDATE: Luni, cu o ora inaintea inchiderii bursei se inregistrau urmatoarele nivele de subscriere:

Transa rezervata investitorilor mici, cu subscrieri garantate: 4,15 mil. actiuni subscrise din totalul de 10 mil. actiuni disponibile

Transa rezervata investitorilor mici, fara subscrieri garantate: 3,7 mil. actiuni subscrise fata de un total de 2,4 mil. actiuni disponibilie

Transa rezervata investitorilor de retail mari: 815.000 actiuni subscrise din totalul de 14,7 milioane

Citeste si:
Electrica se revoltă după includerea pe "lista neagră" a...
Electrica se revoltă după...

Stirea initiala:

Statul roman vrea sa vanda pe Bursa 51% (177,1 milioane) din titlurile celui mai mare distribuitor de electricitate din Romania. Un total de 7% din actiunile oferite (12,4 milioane) sunt oferite investitorilor mici, persoane fizice. Investitorii de Retail vor primi o alocare garantata de 100% pentru subscrierile care cumulat nu depasesc 1.000 actiuni, in baza principiului primul-venit, primul-servit, pana la un numar total de 10 milioane de actiuni oferite.

Luni, la ora 10:45, 1,48 milioane din cele 10 milioane de actiuni garantate erau subscrise. De asemenea alte 840.000 din cele 2,4 milioane de actiuni rezervate micilor investitori erau subscrise, ducand totalul la 2,32 milioane actiuni subscrise (18,7% din transa micilor investitori).

Este un inceput foarte bun. Pe transa negarantata a investitorilor mici cred ca subscrierile vor depasi de 10 ori actiunile alocate, deoarece acestea sunt foarte putine - Lucian Isac, Estinvest

Citeste si:
INEDIT. Preotii care au cumparat actiuni Electrica
INEDIT. Preotii care au...

“Este un inceput foarte bun. Pe transa negarantata a investitorilor mici cred ca subscrierile vor depasi de 10 ori actiunile alocate, deoarece acestea sunt foarte putine (n.red. 2,4 milioane)”, a declarat Lucian Isac, directorul general al firmei de brokeraj Estinvest.

Oferta mai cuprinde si o transa de 8% (14,17 milioane) din titlurile oferite adresata investitorilor mari, persoane fizice, care subscriu mai mult de 20.000 de actiuni. Pe aceasta transa se inregistrau ordine pentru doar 105.000 actiuni, insa acest lucru este normal in conditiile in care investitorii cu disponibilitati mari de bani vor astepta pana in ultimele zile pentru a nu-si bloca lichiditatile o perioada mare de timp.

Cea mai mare parte a ofertei este insa adresata investitorilor institutionali, care au rezervate 85% din titluri. Subscrierile pe transa institutionalilor nu sunt publice.

Oferta Electrica se desfasoara in perioada 16 – 25 iunie. Subscrierile se pot face la unitatile bancare ale Raiffeisen si BRD, la sediul Swiss Capital sau prin intermediul brokerilor care au semnat un angajament cu sindicatul de intermediere al IPO-ului. Lista respectivilor brokeri poate sa fie consultata pe website-ul Bursei.

Citeste si:
BVB: Îngheţarea listărilor pe bursă contravine intereselor României
BVB: Îngheţarea listărilor de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri