Indicele de referinta BET Plus a scazut cu mai putin de 0,1%, in timp ce BET, al celor mai lichide 10 actiuni, a stagnat, pe un rulaj al pietei de 12,76 milioane de lei (2,91 milioane de euro). BET Plus include cele mai lichide 37 de actiuni de pe piata reglementata BVB, cu exceptia SIF-urilor si actiunilor companiilor straine.

Indicele BET NG, al sectorului energetic, si BET FI, format din SIF-uri si Fondul Proprietatea (FP), au crescut cu 0,1%.

Actiunile Fondului Proprietatea au avut cea mai ridicata lichiditate, de 2,85 milioane de lei, la care se adauga un transfer de tip deal de 1,55 milioane de lei, si au inchis in urcare cu 0,1%.

Titlurile SIF Oltenia (SIF5) au consemnat, de asemenea, o lichiditate ceva mai ridicata, de 2,54 milioane de lei, si au incheiat sedinta in crestere cu 1,5%, la 1,89 lei/actiune, dupa ce actionarii au aprobat marti distribuirea de divedende din profitul obtinut anul trecut.

Autoritatea Financiara...
Citeste si: Autoritatea Financiara britanica a aprobat prospectul listarii FP

Actionarii SIF Oltenia au hotarat marti ca societatea sa distribuie dividende pentru anul trecut in valoare de 92,83 milioane de lei, reprezentand 71,4% din profit, in timp ce suma de 37,2 milioane de lei va fi pastrata pentru asigurarea surselor proprii de finantare.

SIF Oltenia a incheiat anul trecut cu un profit net de 130 milioane lei, cu 47% peste castigul din 2012, de 88,4 milioane lei.

Transferuri de peste 1 milion de lei au mai fost operate doar cu actiunile Transelectrica (TEL) - 1,04 milioane de lei. Actiunile companiei au inchis in crestere cu 0,6%.

Indicele extins BET XT a stagnat, in timp ce BET BK a scazut cu 0,1% fata de sedinta de luni.

Bittnet, evaluata pe AeRO cu...
Citeste si: Bittnet, evaluata pe AeRO cu 18% peste pretul platit de Carpathia

Indicele BET XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, printre care titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.

In Europa de Vest, principalele actiuni au inchis in crestere, dar avansul s-a redus in ultima jumatate de ora a sedintei de tranzactionare, in contextul noilor sanctiuni impuse de Uniunea Europeana Rusiei, din cauza rolului in criza din Ucraina. Indicele FTSE 100 (Londra) a crescut cu 0,4%, DAX a avansat cu 0,6%, iar CAC 40 (Paris) a urcat cu 0,5%.

In Europa Centrala si de Est, indicele PX (Praga) a urcat cu 0,4%, revenind dupa declinul din ziua anterioara, in timp ce BUX (Budapesta) a scazut cu 0,2%, iar WIG (Varsovia) a coborat cu 0,6%.

Banca Transilvania bate un...
Citeste si: Banca Transilvania bate un nou record pe Bursa