Statul s-a razgandit si nu mai da bonsuri in functie de performanta actiunilor la Romgaz

Actionarii Romgaz (SNG), companie la care statul are oparticipatie de 70%, au respins miercuri propunerea privind introducerea unei remuneratii variabile pentru Consiliul de Administratie si conducerea executiva a Romgaz in functie de evolutia titlurilor producatorului de gaze la bursa.

Propunerea a fost introdusa pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor la mijlocul lunii iulie chiar de catre stat, reprezentat prin Departamentul pentru Energie al Ministerului Economiei, si de Fondul Proprietatea, care are 10% din actiunile companiei.

"Nu se aproba acordarea unei remuneratii variabile suplimentare membrilor Consiliului de Administratie in functie de performanta actiunilor Societatii Nationale de Gaze Naturale Romgaz", se arata in raportul cu hotararile Adunarii Generale a Actionarilor.

De asemenea, a fost respinsa si propunerea de mandatare a Consiliului de Administratie pentru implementarea unui plan de remuneratii variabile la nivelul conducerii executive.

La initiativa Departamentului pentru Energie si a Fondului Proprietatea, ordinea de zi a convocatorului pentru AGA a fost completata cu mai multe puncte, doua dintre ele vizand introducerea remuneratiei variabile in functie de evolutia actiunilor Romgaz la bursa. Actiunile Romgaz au fost listate anul trecut printr-o oferta publica atat la bursa de la Bucuresti, cat si la Londra.

Citeste si:
Mamuții românești din energie, mai ieftini decât companiile...
"Mamuții" românești din...

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a informat saptamana trecuta ca Departamentul pentru Energie nu este de acord cu acordarea de bonusuri conducerilor companiilor Romgaz si Nuclearelectrica (SNN), ai caror sefi au venituri "suficiente pentru momentul actual". In plus, ministrul a respins si cresterea indemnizatiilor membrilor AGA Hidroelectrica.

Nuclearelectrica are programata AGA in a doua jumatate a lunii august, pe ordinea de zi fiind prezenta o propunere similara pentru bonusuri in functie de evolutia pretului actiunilor, de aceasta data doar la initiativa Fondului Proprietatea, care detine 9,7% din actiunile companiei.

Totodata, actionarii Romgaz l-au ales miercuri pe Sergiu Cristian Manea, vicepresedinte executiv pe corporate banking si piete de capital la BCR, in Consiliul de Administratie al Romgaz. Manea ocupa astfel postul lasat vacant in urma demisiei lui Adrian Constantin Volintiru, care a renuntat la post in luna iunie. Mandatul este valabil pana la data de 14 mai 2017.

Actiunile Romgaz erau cotate miercuri spre sfarsitul sedintei in urcare cu 0,1%, la 33,99 lei/actiune, cu 13,3% peste pretul de 30 de lei din oferta de listare de la inceputul lunii noiembrie.

Tesla a devenit cel mai...

Compania a obtinut in primul trimestru un profit net de 608,3 milioane lei (135,2 milioane euro), aproape dublu comparativ cu castigul de 332,7 milioane lei din perioada similara din 2013. Anul trecut, profitul companiei a scazut cu 16,8%, la 930,7 milioane lei (210,6 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Românii cu bani au cumpărat acțiuni Tesla, Microsoft și Facebook în pandemie
Setari Cookie-uri