Sefii Romgaz vor incasa bonusuri in functie de evolutia actiunilor

Ministerul Economiei si Fondul Proprietatea (FP), care impreuna controleaza 80% din actiunile Romgaz (SNG), propun introducerea unei remuneratii variabile pentru Consiliul de Administratie si conducerea executiva a companiei, in functie de evolutia titlurilor producatorului de gaze la bursa, informeaza Mediafax.

Ministerul Economiei reprezinta statul roman si detine o participatie de 70% la Romgaz, in timp ce Fondul Proprietatea are 10% din actiuni. Fondul si-a redus in luna iunie participatia la Romgaz, in urma vanzarii a 4,99% din actiunile companiei pentru 644,6 milioane lei.

La initiativa celor doi actionari, ordinea de zi a convocatorului pentru o AGA programata la sfarsitul lunii iulie a fost completata cu mai multe puncte, doua dintre ele vizand introducerea remuneratiei variabile in functie de evolutia actiunilor Romgaz la bursa.

Astfel, actionarii urmeaza sa aprobe "acordarea unei remuneratii variabile suplimentare membrilor Consiliului de Administratie in functie de performanta actiunilor Romgaz si forma actului aditional la contractul de administratie ce va fi incheiat cu membrii Consiliului de Administratie in acest sens", se arata intr-un comunicat tramsmis de Romgaz Bursei de Valori.

Totodata, Consiliul de Administratie va fi mandatat "sa implementeze la nivelul conducerii executive a Romgaz un sistem de remunerare in functie de performanta actiunilor companiei".

Citeste si:
Mamuții românești din energie, mai ieftini decât companiile...
"Mamuții" românești din...

Actiunile Romgaz au fost listate anul trecut printr-o oferta publica atat la bursa de la Bucuresti, cat si la Londra. Actiunile Romgaz au inchis luni la 33,59 lei/actiune, cu 12% peste pretul de 30 de lei din oferta de listare de la inceputul lunii noiembrie.

Compania a obtinut in primul trimestru un profit net de 608,3 milioane lei (135,2 milioane euro), aproape dublu comparativ cu castigul de 332,7 milioane lei din perioada similara din 2013. Anul trecut, profitul companiaei a scazut cu 16,8%, la 930,7 milioane lei (210,6 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Acțiunile BNET, roller-coaster pe bursă: ce va urma în acest an pentru Bittnet
Setari Cookie-uri