Nuclearelectrica (SNN) a inregistrat un profit de 60,4 mil. lei in primul semestru din acest an, cu 69% mai putin decat in perioada similara de anul trecut, cifrele companiei fiind serios afectate de taxa pe stalp. Pe Bursa, actiunile SNN scadeau cu 4,2%, a doua cea mai mare depreciere zilnica de la listarea companiei si cea mai mare inregistrata pe piata din Bucuresti in sedinta de joi.

Nuclearelectrica a avut in primele sase luni venituri de 853,9 milioane lei, cu 13% sub rezultatul de 983,8 milioane lei din perioada similara a anului trecut.

"Scaderea profitului net se datoreaza in principal scaderii preturilor de vanzare a energiei electrice pe piata competitiva (...) si efectului impozitului pe constructii speciale in cuantum de 44,7 milioane lei in primul semestru (...)", potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica transmis joi Bursei de Valori Bucuresti.

Veniturile din vanzarea electricitatii au scazut in primul semestru cu 11%, la 783,1 milioane lei. Compania a vandut in intervalul analizat cu 1,8% mai putina electricitate, respectiv 5,2 TWh.

Profitul EBITDA, inainte de dobanzi, rate, depreciere si amortizare a scazut in intervalul ianuarie-iunie cu 43%, la 249,7 milioane lei, de la 435,1 milioane lei. Nuclearelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 81,27% din actiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri