Investitorii au realizat in 15 minute deal-uri cu actiuni de 23,6 mil. euro, inclusiv FP si Petrom

Sase pachete de actiuni Fondul Proprietatea (FP), OMV Petrom (SNP), Banca Transilvania (TLV), BRD Groupe Societe Generale (BRD) si Romgaz (SNG), in valoare de 103,6 milioane de lei (23,6 milioane de euro), au fost transferate luni pe bursa, prin tranzactii negociate, in decurs de 15 minute.

Mai mult de jumatate din suma totala a transferurilor de tip deal a fost generata de doua tranzactii cu actiuni Fondul Proprietatea, insumand 58,37 milioane de lei (13,3 milioane de euro). Primul pachet de titluri Fondul Proprietatea a fost transferat la cotatia de 0,87 lei, aceeasi din inchiderea sedintei de vineri, la un pret total de 14,7 milioane de lei (3,3 milioane de euro), in timp ce un al doilea pachet a fost tranzactionat pentru 43,7 milioane de lei (9,94 milioane de euro), pretul pe actiune fiind de 0,7395 lei, cu 15% sub inchiderea de vineri, noteaza Mediafax.

Cele 75,94 milioane de actiuni transferate luni prin cele doua deal-uri reprezinta 0,56% din capitalul Fondului. Un alt deal semnificativ a fost derulat cu actiuni ale OMV Petrom, la acelasi pret din inchiderea sedintei de vineri. Astfel, investitorii au transferat actiuni in valoare de 26,53 milioane de lei (6 milioane de euro) ale companiei de petrol si gaze.

Alte trei deal-uri au generat lichiditate de peste 20 de milioane de lei. Dintrea acestea, cel mai mare a fost un transfer cu actiuni Banca Transilvania, in valoare de 8,65 milioane de lei (2 milioane de euro), la un pret cu 0,56% sub cotatia de referinta de la finalul sedintei de vineri. Doar transferul cu actiuni BRD s-a realizat la un pret peste cel de vineri. Tranzactia deal cu actiuni ale bancii s-a ridicat la 5,94 milioane de lei (1,35 milioane de euro), in timp ce pretul a fost mai mare cu 2,1%.

Cel mai mic deal, de 4,1 milioane de lei (900.000 de euro), a fost derulat cu actiuni ale Romgaz (SNG), la un pret cu 0,4% mai mic decat cel la care a terminat sedinta precedenta. Toate cele sase transferuri deal au avut loc incepand de la ora 11:34 si pana la 11:48, iar valoarea acestora a ridicat spectaculos lichiditatea pietei. Restul tranzactiilor, exceptand piata deal, au generat un rulaj de usor peste 2 milioane de lei, pe o piata in scadere usoara, cu aproximativ 0,2%.

Citeste si:
FP crede că activele CEZ sunt o afacere proastă pentru Hidroelectrica
Fondul Proprietatea crede că...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Mamuții românești din energie, mai ieftini decât companiile similare din Europa
Setari Cookie-uri