Bursa de Valori Bucuresti se afla in discutii cu mai multe companii private in vederea listarii, existand sanse ca primul IPO privat dupa o lunga perioada de pauza sa aiba loc chiar anul acesta, a declarat Daniela Serban, manager in cadrul Bursei de Valori Bucuresti, in conferinta “Antreprenor caut finantare”, organizata de wall-street.ro.

“Cred ca vom vedea mai repede decat ne-am astepta un IPO privat pe Bursa de Valori Bucuresti, poate chiar anul acesta. Partea pozitiva este ca exista un interes mai mare din partea antreprenorilor pentru a se finanta pe bursa. Am intrat in contact cu multe companii care au un anumit grad de indatorare; partea mai putin buna este ca reforma de pe piata de capital se desfasoara intr-un ritm mai greu decat credeam noi”, spune Daniela Serban.

Bursa de Valori Bucuresti va lansa AeRO, o piata dedicata IMM-urilor si start-up-urilor, unde capitalizarea recomandata a companiilor va fi de aproximativ 250.000 de euro.

“Piata principala a BVB este destinata companiilor mai mari, cu o capitalizare de cel putin 1 mil. euro, in vreme ce piata AeRO va tinti companii de dimensiuni mai reduse, care au o capitalizare de circa patru ori mai mica. Diferenta intre piata reglementata a BVB si AeRO va fi si istoricul companiilor. Mai exact, in noua piata nu va fi necesar un istoric indelungat pentru noii emitenti listati, astfel ca vom putea sa vorbim si de start-up-uri", mentioneaza Daniela Serban.

Anterior, Ludwik Sobolewski, CEO-ul BVB, afirmase ca s-a intalnit cu reprezentan■ii a peste 20 de firme mici pentru a discuta despre posibilitatea listŃrii acestora pe pia■a special dedicatŃ companiilor mici ║i mijlocii.

Citeste si:
Anghel, increzator ca BVB va fi promovata de MSCI in cel mult 4 ani
Lucian Anghel, increzator ca...

Ultimul IPO privat desfasurat pe BVB a avut loc in toamna anului trecut. Producatorul de materiale de constructii Adeplast a incercat sa atraga o suma cuprinsa intre 58 si 67 mil. lei, insa oferta a esuat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Profitul Bursei de Valori Bucuresti scade cu 18%