“Nu vrem ca AeRO sa fie un fel de frigider pentru companiile din piata Rasdaq. Pe aceasta piata vrem sa avem companii care chiar vor sa se foloseasca de mecanismele bursei si vor sa se finanteze; focusul va fi pe calitate, nu pe numar. In mod sigur vom ‘filtra’ companiile care vor sa se listeze. Am vazut circa 20 de emitenti care in prezent sunt listati pe Rasdaq si care ar putea sa se transfere pe AeRO; mai trebuie doar sa vrea si ele”, a declarat Ludwik Sobolewski.

Potrivit unei propuneri legislative care urmeaza sa fie votata in Parlament, piata Rasdaq se va desfiinta in 12 luni de la adoptarea legii, companiile urmand sa decida daca se transfera pe o alta bursa, sau daca, implicit, se delisteaza. Cele mai mari companii de pe Rasdaq sunt in prezent Unirea Shopping Center (capitalizare 41,6 mil. euro) si Albalact (39,2 mil. euro).

In principal vrem companii noi, proaspete si tinere pe AeRO. Nu este o piata facuta special pentru Rasdaq. Ne asteptam ca pana la finalul anului viitor sa atragem masa critica de 15 companii pe Aero. Doar din IT avem 10 astfel de companii ‘awesome’ care se pot lista - Bogdan Mugescu, BVB

“In principal vrem companii noi, proaspete si tinere pe AeRO. Nu este o piata facuta special pentru Rasdaq. Ne asteptam ca pana la finalul anului viitor sa atragem masa critica de 15 companii pe Aero. Doar din IT avem 10 astfel de companii ‘awesome’ care se pot lista”, spune Bogdan Mugescu specialist business development in cadrul Bursei de Valori Bucuresti.

Mihaela Biciu, Tradeville:...
Citeste si: Cum vrea sa castige investitori cel mai important broker online pe BVB

BVB asteapta acordul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru a putea lansa piata AeRO. Intrebati despre sansele lansarii acestei piete in 2014, asa cum au promis anterior, reprezentantii BVB au dat raspunsuri diferite.

“Probabil piata ar fi lansata intr-o luna dupa acordul ASF”, a mentionat Bogdan Mugescu. De cealalta parte Ludwik Sobolewski a tinut sa declare ca “daca maine ASF ar aviza AeRO, peste doua zile si noi am anunta publicul cand va fi lansata piata”.

Companiile care se listeaza in piata AeRO vor trebui sa fie sprijinite de un consultant autorizat de BVB sa faca acest lucru. Bogdan Mugescu spune ca in prezent, printre firmele interesate sa obtina statutul de consultant autorizat, se afla si doua institutii din Polonia, iar una dintre acestea vrea sa stranga bani pentru un fond care sa investeasca in companii din piata AeRO.

Statul si francezii au...
Citeste si: Statul si francezii au refuzat listarea Engie pe BVB