Intrebat despre cum vede ancheta aflata in plina desfasurare la SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Muntenia (SIF4) si felul in care problema este abordata de ASF, Negritoiu a declarat ca “nu am competenta sa comentez o actiune a DNA-ului”. Ancheta este insa desfasurata de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), ai carei reprezentanti au realizat luni 31 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov si Arad, la 25 de persoane suspectate ca ar fi delapidat patrimoniul celor doua SIF-uri.

“Stiti foarte bine ca noi suntem cumva intr-un razboi permanent cu aceste institutii (n.red. SIF-uri), am publicat sanctiunile, au fost procese, sunt litigii tocmai din dorinta noastra de a disciplina cat mai mult piata”, a mai adaugat Misu Negritoiu, care astfel a pus punct oricaror intrebari despre investigatia DIICOT si posibilul caz de manipulare de piata.

Nu am competenta sa comentez o actiune a DNA-ului. Stiti foarte bine ca noi suntem cumva intr-un razboi permanent cu aceste institutii (n.red. SIF-uri), am publicat sanctiunile, au fost procese, sunt litigii tocmai din dorinta noastra de a disciplina cat mai mult piata - Misu Negritoiu, ASF

Ultima mentiune pe care seful ASF a facut-o despre piata de capital romaneasca a facut referire la necesitatea unei legi a fondurilor inchise de investitii din Romania.

Statul si francezii au...
Citeste si: Statul si francezii au refuzat listarea Engie pe BVB

“Ne lipseste o lege a fondurilor de investitii inchise si aici trebuie sa aducem in normalitate toate fondurile din Romania, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. Avem in plan elaborarea unui regulament in acest sens pentru ca legile dupa care functioneaza SIF-urile si FP in prezent sunt depasite”, a mentionat Misu Negritoiu.

Planurile ASF pentru piata de capital in 2015, sau ce stiam inca de acum trei luni

Autoritatea de Supraveghere Financiara a dat ieri publicului si o serie de directii pe care se va concentra in urmatorul an. In cazul sectorului piete de capital, directiile mentionate nu aduc nicio noutate majora, incadrandu-se in liniile generale de discutie purtate in ultimele luni:

  • Proiectul STEAM - Statutul de piata emergenta;
  • Alinierea infrastructurii pietei la standardele europene;
  • Reglementarea regimului fondurilor inchise de investitii;
  • Revizuirea si relansarea pietei de obligatiuni corporatiste si municipale;
  • Finalizarea proiectului RASDAQ si actualizarea reglementarilor secundare

“Generalitati” este cuvantul care descrie cel mai bine si obiectivele din programul strategic al ASF pe anul 2015:

  • Functionarea ca o organizatie moderna, competenta si profesionista
  • Imbunatatirea calitatii, eficientei si coerentei activitatii de supraveghere
  • Identificarea, evaluarea si gestionarea riscurilor la adresa stabilitatii financiare a pietelor supravegheate
  • Imbunatatirea gradului de protectie a consumatorilor, asigurarea transparentei, accesibilitatii si echitatii pentru consumatori
  • Asigurarea unui cadru normativ adecvat si prudent

Noua conducere ASF a fost...
Citeste si: Noua conducere ASF a fost confirmata de Parlament