Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a aprobat solicitarea SSIF Carpatica Invest de retragere a calitatii de Participant la Piata reglementata la vedere si la Piata reglementata la termen si radierea acesteia din Registrul Participantilor. De asemenea, si Tradeville s-a retras din piata derivatelor a BVB.

Carpatica Invest se afla in procedura de dizolvare si lichidare voluntara, dupa ce a fost implicata intr-un scandal privind tranzactii neautorizate cu actiunile unor clienti in perioada 2011-2012. In primavara anului trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a suspendat autorizatia de functionare a Carpatica Invest timp de trei luni, cerand firmei de brokeraj sa-si remedieze situatia financiara.

Consiliul BVB a mai aprobat si cererea Tradeville de retragere a calitatii de Participant la Piata reglementata la termen si radierea acesteia din Registrul Participantilor, Sectiunea Piata reglementata la termen. Cel mai probabil decizia Tradeville de a se retrage din segmentul derivatelor al BVB vine in contextul tranzactiilor foarte reduse de pe aceasta sectiune. Dupa retragerea Tradeville, BVB a decis totusi suspendarea pentru anul 2015 a tarifului perceput Participantilor la piata derivatelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri