Carpatica Invest se retrage de pe Bursa. Tradeville renunta la derivatele de pe BVB

Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a aprobat solicitarea SSIF Carpatica Invest de retragere a calitatii de Participant la Piata reglementata la vedere si la Piata reglementata la termen si radierea acesteia din Registrul Participantilor. De asemenea, si Tradeville s-a retras din piata derivatelor a BVB.

Carpatica Invest se afla in procedura de dizolvare si lichidare voluntara, dupa ce a fost implicata intr-un scandal privind tranzactii neautorizate cu actiunile unor clienti in perioada 2011-2012. In primavara anului trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a suspendat autorizatia de functionare a Carpatica Invest timp de trei luni, cerand firmei de brokeraj sa-si remedieze situatia financiara.

Consiliul BVB a mai aprobat si cererea Tradeville de retragere a calitatii de Participant la Piata reglementata la termen si radierea acesteia din Registrul Participantilor, Sectiunea Piata reglementata la termen. Cel mai probabil decizia Tradeville de a se retrage din segmentul derivatelor al BVB vine in contextul tranzactiilor foarte reduse de pe aceasta sectiune. Dupa retragerea Tradeville, BVB a decis totusi suspendarea pentru anul 2015 a tarifului perceput Participantilor la piata derivatelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri