Dumitrescu spune ca o listare a unei companii private mari ar fi un moment important, desi doar listarea Hidroelectrica ne poate aduce statutul de piata emergenta.

“Aceasta promovare ar aduce automat cateva miliarde in piata. Multe lucruri depind de o listare importanta, este esential sa mai fie in piata o companie cu o lichiditate notabila. Ne putem uita si spre privat, au fost zvonuri despre RCS&RDS, desi este posibil ca ei sa mearga spre zona de obligatiuni”, explica directorul adjunct al Tradeville.

Oamenii din piata sunt prin definitie optimisti, altfel ar sta cu banii la saltea sau si-ar gasi alte profesii

Insa, ar fi aceasta toamna un moment bun pentru o listare majora, tinand cont de evenimentele de pe plan internationala, care influenteaza si evolutiile locale?

Dumitrescu spune ca daca nu ar mai urma caderi importante pe indici, ar putea fi un moment bun, desi nu crede ca acest lucru se va intampla. “Intuitia imi spune ca nu este un moment fantastic pentru listarea Hidroelectrica in toamna, dar comparativ cu scaderile care ar putea veni pe final de an sau la inceputul anului viitor, ar putea fi mai bine acum”.

Exista o posibilitate ca toata discutia despre listarea Hidroelectrica sa fie una academica, daca proiectul de lege care vizeaza blocarea tuturor privatizarilor pentru urmatorii 5 ani va fi aprobat. Un proiect dificil de pus in aplicare, dar care pare sa ameninte listarea istorica ce ar putea promova bursa la urmatorul nivel, cel putin teoretic.

Astfel, saptamana trecuta, senatorul PSD Serban Nicolae a depus la Senat un proiect de lege pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica, care prevede suspendarea, pentru o perioada de cinci ani, a privatizarilor societatilor comerciale, toate actiunile si activele dobandite prin infractiuni savarsite in procesul de privatizare urmand sa intre in proprietatea statului, conform News.ro.

Articolul 8 din proiect mentioneaza ca la data intrarii in vigoare a legii, se supenda pentru o perioada de 5 ani aplicarea prevederilor Ordonantei de Urgenta 88/1997 privind privatizarea societatilor comerciale. Participatiile statului sunt admise la tranzactionare, pe pietele reglementate, sau sisteme alternative de tranzactionare, autorizate, daca la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent, totalul activelor nu depaseste 1.500.000 de lei.

Urmareste emisiunea integral pentru mai multe comentarii despre evolutia pietelor financiare, Brexit si scenarii posibile pe scena europeana.