"Strategia de reorganizare care va fi supusa aprobarii creditorilor presupune imbunatatirea in continuare a rezultatelor economico - financiare, consolidarea si pastrarea echilibrului financiar al Oltchim precum si vanzarea Oltchim SA catre un cumparator eligibil", arata compania, intr-un comunicat transmis Bursei, relateaza Mediafax. Pentru imbunatatirea rezultatelor financiare, compania vizeaza investitii tehnologice care sa duca la reducerea consumului de energie. Totodata, daca vor fi atrase alte surse de finantare Oltchim va reporni noi instalatii, potrivit comunicatului.

Autoritatile au incercat de mai multe ori, in ultimii ani, sa privatizeze compania, dar demersurile au esuat, cel mai recent anul trecut, din lipsa de oferte. Combinatul chimic este controlat de stat prin Ministerul Economiei, care detine 54,8% din actiuni, si se afla in insolventa din ianuarie 2013.

RomInsolv si BDO Business Restructuring, administratorii judiciari, vor prezenta in luna februarie planul de reorganizare a companiei, care urmeaza sa fie aprobat in martie. Cifra de afaceri a Oltchim a crescut anul trecut cu 25%, la 141,19 milioane euro, in principal ca urmare a majorarii exporturilor, dar si reducerii preturilor la titei, iar combinatul chimic a avut din octombrie profit EBITDA lunar pozitiv, pentru prima data in ultimii trei ani.