Indicele BET Plus, de referinta, a scazut cu 0,4%, iar BET, al celor mai lichide zece actiuni, cu 0,5%, dupa ce la mijlocul zilei se aflau in declin cu 0,5%. BET Plus cuprinde cele mai lichide 40 de actiuni din piata reglementata, cu exceptia SIF-urilor si a actiunilor companiilor straine.

Tranzactiile cu actiuni au totalizat 9 milioane de lei, cel mai redus nivel incepand din 9 septembrie 2013, cand lichiditatea s-a oprit la 4,77 milioane de lei. Un rulaj apropiat de cel inregistrat luni a fosconsemnat cel mai recent pe 19 noiembrie anul trecut, la 9,14 milioane de lei.

"Lichiditatea este foarte redusa, in contextul asteptarii de catre investitori a rezultatelor financiare ale companiilor listate. Pe bursa nu se observa, deocamdata, mare lucru (dupa anuntul premierului ca nu s-a ajuns la un acord cu FMI si CE, n.r.). Conteaza mai mult evenimentele externe decat cele interne. Anuntul era considerat o posibilitate in piata saptamana trecuta, desi nu era scenariul cel mai probabil. Totusi, piata nu a reactionat cu surprindere", a declarat, citat de Mediafax, directorul de operatiuni al SSIF Estinvest, Marcel Murgoci.

Citeste si:

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca Guvernul nu a ajuns la un acord cu FMI si CE in actuala misiune de evaluare. El a precizat ca, in aceste conditii, nu va fi semnata o scrisoare de intentie si ca discutiile pe punctele de divergenta vor continua in aprilie, acordul ramanand insa in vigoare.

Cele mai multe dintre companiile listate urmeaza sa raporteze rezultatele financiare vineri, 13 februarie, si luni, 16 februarie.
Actiunile bancii austriece Erste Group Bank (EBS), proprietarul BCR, au consemnat luni cel mai ridicat rulaj, de 1,77 milioane de lei, si au inchis in urcare cu 2,2%.